SÅ HÄR GÅR UTHYRNING

Båthyrning i ett nötskal

 

Kontakta oss och meddela när du vill resa och vilken typ av båt du önskar samt även personantal. Vi har  omfattande erfarenhet, och kan föreslå bra alternativ.
 

Baserat på informationen du ger,  tar vi fram lämpliga alternativ att utforska. Om du vill tänka på saken kan vi preliminärt boka en båt i 2-4 dagar (sk. option).

Option är kostnadsfritt och inte bindande. Du får dig tid att överväga frågan utan risk för att någon annan hyr båten.
 

När du fattat ditt beslut gör vi en reservation för din utvalda charterbåt och skickar en faktura för förskottsbetalning och annan information.
 

Vi håller kontakt till charterbolaget  och sköter alt pappersarbetet samt tilläggstjänstyer du behöver.

Du får praktiska råd och tips före resan. Du information om hur check-in/ check-out sker oc hur du slipper från flygplatsen till marinan osv.

Enkelt, vi sköter hela processen

 

Då du bokar båt via oss kommer du enkelt undan. Vi  söker lämpliga alternativ bland tusentals hyrbåtar, och sköter hela hyresprocessen för dig samt tar reda på svar till alla dina frågor.

 

I våra offerter ger vi noggrann information om båtens och tilläggstjänsternas priser. Du vet alltid vad den egentliga kostnaden blir, och slipper otrevliga överraskningar och tilläggsavgifter.

   

Förutom båten får du omfattande vägledning, råd och instruktioner på svenska eller finska.  Vi ha fått mycket uppskattning för vår snabba och effektiva service.

Be om offert eller boka själv

 

Fyll i kontaktformuläret eller skicka epost, så söker vi efter båtalternativ och ger dig offert och rekommendationer.

 

Du kan använda vårt online bokningssystem för att söka efter båtar och välja ut  intressanta alternativ så sköter vi bokning och så vidare. Alternativt kan du själv sköta hela bokningen via systemet, så tar vi hand om resten.

 

I båtsökningen kan du bläddra i hela utbudet av charterbåtar. Exempel på sökningskriterier är avgångshamn, båtens märke, ålder, utrustning och mycket annat.

Tilläggstjänster

Ett brett utbud av tilläggstjänster finns mot en extra kostnad. Utombordsmotor för gummibåten är ett vanligt och praktiskt tillval, speciellt om det är meningen att tillbringa tid för ankar, och varför inte annars också.

 

Så kallade automatflytvästar finns ofta att få som tilläggsutrustning, båtens flytvästar är i regel orange räddningsvästar. Till många båtar kan man till exempel få genaker. Badhanddukar, SUP-breda, snorkelutrustning mm är populära som extrautrustning.

Till och med mat och dryck kan du beställa färdigt till båten.

 

Förutom skeppare kan du också hyra en kock eller värdinna för att tillhandahålla mat.

 

Envägs (oneway) segling kan också göras mot extra avgift. Detaljerad information från fall till fall.

 

Tilläggstjänsterna är prissatta skilt, och betalas på plats.

Dokument för båtuthyrning

 

Några veckor före avgång, senast i samband med betalningen av sista fakturan, ber vi om en besättningslista. Till listan behövs besättningsmedlemmarnas namn, adresser, nationaliteter, födelsedatum och passnummer. Listan skickar vi vidare till charterbolaget.  

Vid bokningstillfället frågar vi också efter kopior på skepparens förarbrev och VHF/SRC certifikat, som också vidarebefordras till charterbolaget.

Check-in/ check-out av båten

Båten överlämnas på hyresperiodens första lördag kl. 17:00 (ibland tidigare).

 

Hyrestiden tar vanligen slut på hyresperioden sista lördag kl. 9:00.

 

Båten skall dock returneras till avgånghamnen senast på hyresperiodens sista fredag kl. 16:00- 18:00, då check-out utförs på fredag kväll, då slutgranskning utförs och båtens botten kontrolleras av dykare. Detta måste göras i dagsljus. Besättningen kan dock övernatta ombord natten mellan fredag- lördag.

Försäkringar

Alla hyrbåtar är försäkrade. Försäkringen har en självrisk, vanligtvis 1000-3000 €, beroende på båtens storlek, ålder och typ.

Guidade individuella resor

 

Vårt mål är att erbjuda dig det enklaste, mest flexibla och säkra sättet att hyra båt och  få en oförglömlig segelsemester också om du är nybörjare. Inte bara på ett enkelt sätt, men också kostnadseffektivt.

 

Vårt koncept är guidad självstyrd turism, som ju seglingssemestrar allmännt är. Det är viktigt för oss att din resa blir lyckad. Vi ger råd och vägledning enligt behov, i alla frågor gällande seglingen, och om du önskar kan vi ge förslag på rutter och färdplaner. Endast flygbiljetter och övriga researrangemang sköter du själv.