VENEVUOKRAUS

Vaivatonta, hoidamme koko vuokrausprosessin

Kun varaat veneen kauttamme, pääset helpolla. Etsimme sopivia vaihtoehtoja tuhansien veneiden joukosta ja hoidamme puolestasi koko vuokrausprosessin ja etsimme vastaukset kaikkiin kysymyksiisi.

Tarjouksissamme annamme tarkat tiedot veneen ja lisäpalveluiden hinnasta. Tiedät aina mitä kaikki maksaa ja vältät epämieluisat yllätykset ja lisäkustannukset. 

Veneen lisäksi saat kattavan opastuksen, neuvot ja ohjeet ihan perille asti, Suomen kielellä. Nopeasta ja tehokkaasta palvelusta saamme koko ajan kovasti kiitosta. 

 

Ohjattua omatoimimatkailua


Tavoitteenamme on tarjota sinulle mahdollisimman helppo, joustava ja turvallinen tapa venevuokraukseen ja unohtumattomalle purjehduslomalle lähtemiseen siinäkin tapauksessa, että olisit aivan ensikertalainen. Eikä vain helposti, vaan myös kustannustehokkaasti.

Konseptimme on ohjattua omatoimimatkailua, kuten purjehduslomailu yleensäkin on. Matkasi onnistuminen on meille tärkeää. Neuvomme, ohjaamme ja opastamme kaikissa purjehdukseesi liittyvissä asioissa tarpeen mukaan, saat myös halutessasi ehdotuksen reittisuunnitelmaksi. Hoidettavaksesi jäävät vain lentoliput ja muut matkajärjestelyt.

Pyydä tarjous tai varaa itse

 

Täytä yhteydenotto/ tarjouspyyntölomake tai lähetä sähköpostia, niin etsimme sinulle venevaihtoehtoja ja annamme tarjouksen sekä suosituksia. 

Voit halutessasi käyttää varausjärjestelmämme online venehakua, poimia sieltä kiinnostavia veneitä ja laittaa meidät sitten asialle. Halutessasi voit tehdä koko varauksen järjestelmän kautta itse, me hoidamme loput. 

Venehaussa pääset selailemaan koko tarjolla olevaa vuokravenevalikoimaa. Voit hakea veneitä esim. lähtösataman, veneen merkin, iän, varustuksen ja monien muiden hakukriteerien perusteella. 

Venevuokraus pähkinänkuoressa

 

  • Otat meihin yhteyttä ja ilmoitat koska haluat matkustaa (mikä viikko) ja suurin piirtein minkälaista vuokravenettä olet ajatellut ja  montako Teitä on lähdössä. Voimme myös kokemuksemme pohjalta ehdottaa mielestämme hyviä vaihtoehtoja.
     

  • Antamiesi tietojen perusteella tarjoamme sinulle sopivaa vaihtoehtoa/ vaihtoehtoja, joihin voit tutustua. Jos haluat rauhassa miettiä, voimme tehdä vuokraveneestä varausoption 2-4 päiväksi. Optio ei sido sinua mihinkään, eikä maksa mitään, saat harkita asiaa ilman pelkoa siitä, että joku muu vuokraa veneen.

 

  • Kun olet tehnyt päätöksesi, teemme varauksen valitsemastasi charterveneestä ja lähetämme laskun ennakkomaksusta ja vuokrausehdot. Ennakkomaksu on 50% vuokrasta ja erääntyy maksettavaksi muutaman päivän kuluttua varaamisesta. Loppuerä n. 8 viikkoa ennen vuokrausjakson alkua, viimeistään silloin tarvitsemme myös tiedot miehistöstä miehistöluetteloa varten.

 

  • Varaat ja maksat itse lennot, meiltä saat myös ohjeet siitä, miten pääset lentoasemalta marinaan ja miten veneen vastaanottaminen ja palauttaminen ym. käytännön asiat menevät.

 

  • Varustautumiseen ja ruoka- ja juomahankintoihin saat halutessasi ohjeita meiltä.

Veneet

Venevuokrauksessa olevat veneet ovat hyvin varusteltuja eurooppalaisia laatumerkkejä. Valittavana on niin uusia, kuin useamman vuodenkin ikäisiä veneitä.

Yleisimmät venemerkit ovat Beneteau, Jeanneau ja Bavaria. Myös Hanse, Dufour ja Elan ovat varsin tavallisia. Vuokraveneitä on kaikissa kokoluokissa alkaen 30´, suurimmat n. 60´. Hyttien lukumäärä luonnollisesti vaihtelee 2:sta hytistä viiteen hyttiin. Joissakin isoimmissa vuokraveneissä on lisäksi keulassa ns. kipparin hytti, joka on pieni ja suhteellisen vaatimaton. Kaikissa vuokraveneissä voi myös salonkia käyttää yöpymiseen, vuodekapasiteetti ilmoitetaankin yleensä hytit+ salonki (esim. 6+2 vuodetta).

Pääosa veneistä on cruising-tyyppisiä. Myös racing-kategorian veneitä on saatavilla, esim. X-yachts. 

Purjeveneiden lisäksi on valikomassamme on Fountain Pajot ja Lagoon ym. katamaraaneja sekä moottoriveneitä ja jahteja eri kokoluokissa. Välitämme myös guletteja, risteilyaluksia ja jokiveneitä esim. Hollannista.

 

On hyvä huomioida, että jokainen vene on jossain määrin oma yksilönsä. Varustus, laitteiden sijoittelu ja pienemmät yksityiskohdat vaihtelevat.


Vene-esittelyiden yhteydessä olevat kuvat ovat usein veneen valmistajan mainoskuvia. Vuokrattavat charterveneet saattavatkin yksityiskohdiltaan erota kuvien veneistä. Jos joku yksityiskohta on sinulle tärkeä, varmista meiltä, että se on niin kuin haluat. Yksityiskohtana on hyvä huomioida, että veneissä, joissa on useampi wc, septitankki on käytännössä usein vain yhdessä wc:ssä. Imutyhjennysjärjestelmiä ei Välimerellä ole käytössä. Joissakin pienemmissä ja vanhemmissa veneissä septiä ei ole lainkaan.

Kaikki veneet ovat vakuutettuja ja rekisteröityjä paikallisen lainsäädännön mukaan charterkäyttöön.​​

Mitä chartervenee maksaa?

Venevuokrauksessa vuokraveneen vuokrahinta sisältää veneen perusvarusteineen halutuksi ajaksi (kokonaisia viikkoja lauantai- lauantai).

Vuokrahinta riippuu ajankohdasta, hinnoittelujaksot seuraavat sesonkia. Edullisinta esim. Välimerellä on alkukesästä ja syyskuussa, kalleinta on heinä-elokuussa, jolloin on Keski-Euroopan lomasesonki. 

Charterveneen hintaan vaikuttaa luonnollisesti merkki, malli, hyttimäärä, ikä, varustus ja sijainti. Vanhemman (yli 5 vuotta) veneen voi saada huomattavankin edullisesti, mutta on hyvä huomioida, että uudempi vene edustaa yleensä luotettavampaa teknistä laatua.

Varsin tyypillinen vuokravene on n. +/- 40´mittainen vene, jossa on 3-4 hyttiä. Useimmiten se on suhteellisen uusi, muutaman vuoden ikäinen hyvin varusteltu, kuten charterveneet yleensäkin.

Esimerkki 1.

Dufour 350 Grand Large, 2017, 3-hyttiä, Kroatia

Ajalle 06.06.2020. - 13.06.2020 maksaa 1.668 e. Veneessä on kolme hyttiä ja mm. läpilatoitettu isopurje ja lämmitin muun varustelun lisäksi.

Syyskuussa, 12.-19.9 hinta on aivan sama.

 

Hintamielikuvan ja hyvän vertailukohdan saa, kun laskee hinnan/ hlö. Tällä veneellä se on 279 e.

Esimerkki 2.

Bavaria Cruiser 46, 2018, 4 hyttiä, Kreikka

Ajalle 06.06.2020. - 13.06.2020 maksaa 2.908 e. Veneessä on neljä hyttiä ja mm. rullapurjeet ja keulapotkuri.

Syyskuussa 12.-19.9. hinta on 4.170 e.

Hinta/ hlö kesäkuussa 363 e ja syyskuussa 521 e.

Hinnat perustuvat varaustilanteeseen ja hintatietoihin marraskuussa 2019. Em. hinnan lisäksi veneestä ei ole muita kustannuksia, kuin polttoaine kulutukseen mukaan ja Kroatiassa lisäksi turistivero, 1,3 e/ hlö/ pvä. 

Suosittelemme ensisijaisesti veneitä ikähaarukassa 0-3 vuotta.

Venevalikoimamme on suuri ja siihen mahtuu niin edullisia kuin kallimmpiakin vaihtoehtoja valinnoista riippuen. Tarjoamme aina ensi vaiheessa useita erilaisia, ja myös erihintaisia vaihtoehtoja.

Katso venehausta tarkat ajantaiset hintatiedot.

Katso lisää purjehdusloman kustannuksista.

Mitä charterveneen vuokra sisältää ja mistä menee lisämaksu?

 

Venevuokrauksessa vuokrahinnan (bareboat= vene ilman kipparia) lisäksi tulee aina pakollisena ns. transit log, final cleaning, starter pack- tms. maksu. Kyseessä on käytännössä toimitusmaksu, joka joka sisältää loppusiivouksen, nestekaasun, sukeltajan tekemän pohjan tarkastuksen, vuodevaatteet ym. Maksun suuruus riippuu veneen koosta ja iästä (yleensä 130 €- 300 €, katamaraanit alk. 250 €). Em. nimitysten lisäksi on käytössä useita muitakin ilmauksia.


Toimitusmaksun maksat veneen luovutuksen yhteydessä paikan päällä. Joillakin vuokrausyhtiöillä toimitusmaksu sisältyy veneen vuokraan.

Tarjouksissa ilmoitamme aina hinnan sisältäen toimitusmaksun. Näin tiedät tarkasti mitä vene tulee maksamaan.

Välimeren suosikkikohteessa, Kroatiassa, on myös pakollinen turistivero, n. 1,30 €/hlö/päivä (2019). Lapset alle 12-vuotiaat eivät maksa turistiveroa. Turistivero maksetaan aina käteisellä veneen vastaanottamisen yhteydessä paikan päällä. Varaa sitä varten mukaan Kroatian kunia. Kreikassa ja useimmissa muissa maissa veroa ei ole.

Vuokraveneet palautetaan tankattuina (polttoaine ei sisälly vuokraan).

Lähtösataman satamamaksua lukuunottamatta satama-, ankkurointi- ja poijumaksut eivät sisälly veneen vuokraan. Joskus myöskään lähtösataman satamamaksut eivät sisälly hintaan.

Lisäpalveluita on laaja valikoima, myös ne maksat vasta kohteessa suoraan charteryhtiölle.

Joissakin kohteissa on vuokrausajan suhteen paikallisia käytäntöjä liittyen mm. alueen saavutettavuuteen ja lentoyhteyksiin ym.​

Kattava perusvarustelu

Kaikissa veneissä on aina kattava perusvarustus. Perusnavigointivälineet (mm. ao. purjehdusalueen merikartat ja satamakirja, VHF-puhelin, karttaplotteri ym.). Koska veneet on katsastettu ammattimaiseen venevuokraukseen, on niissä myös vähintäinkin hyvää suomalaista tasoa vastaava katsastus- / turvallisuusvarustus (mm. pelastusliivit, hätäraketit), Kreikassa jopa EPIRB (tai kaksi VHF puhelinta). Kumivene on aina vakiovarusteena, pelastuslautta on vain harvoissa veneissä. Kumiveneeseen saa perämoottorin lisäpalveluna.

Purjeina keulassa rulla, isopurjeena ns. vakio isopurje, latoitettu tai rullapurje. Joissakin veneissä on itsejalustava fokka. Veneiden keulapurje on aika maltillisesti mitoitettu, se on useimmiten 100% tai hieman sen yli. Lisävarusteena joihinkin veneisiin on saatavilla genaakkeri tai blister.

Yleisenä suuntauksena on, että uudemmissa veneissä on suurelta osin rullapurjeet.

Jos haluat veneen, jossa on keulapotkuri, ilmoita siitä varausvaiheessa. Varsinkaan pienemmissä ja vanhemmissa venessä sitä ei välttämättä ole. Jos olet purjehtimassa aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä, harkitse venettä, jossa on lämmitin.

 

Myös jääkaappi, liesi, keittiötarvikkeet ja astiasto, kuten myös liinavaatteet (lakanat, tyynyliinat ja pienet pyyhkeet) kuuluvat standardivarustukseen.

Kipparoi itse tai ota vuokrakippari

Voit vuokrata pelkän veneen (bareboat) ja toimia itse kipparina, tai sitten vuokraat veneen ja ns. vuokrakipparin (crewed/ skippered).

 

Kipparilla tulee luonnollisesti aina olla pätevyys ja osaaminen. Monessa maassa, erityisesti Välimerellä, kipparilta edellytetään kansainvälinen huviveneenkuljettajan pätevyyskirja (huom. merkinnöillä C ja S) tai muu vastaavan pätevyyden osoittava todistus. Useimmiten edellytetään myös rannikkolaivurin radiotodistusta (SRC). Kaikissa kohteissa vuokraaja varmistuu tavalla tai toisella siitä, että kipparilla on tarvittava osaaminen.

 

Joissakin maissa, esim. Kreikassa, vaaditaan myös varakippari. Mikäli varakipparilla ei ole osoittaa pätevyyttään todistuksilla, täytetään Kreikassa lähtösatamassa check-innin yhteydessä lomake, jolla varakippari antaa vakuutuksen osaamisestaan.

Varmista aina meiltä, mitä vaatimuksia kipparille asetetaan.

Purjehduslomalla myös oppii veneilyä ja purjehtimista mukavissa olosuhteissa. Miehistö pärjää vähemmilläkin veneilytaidoilla, kun mukana on reipas mieli, halu osallistua toimintaan veneellä ja tehdä asioita yhdessä. Miehistölle ei ole muodollisia pätevyysvaatimuksia.

Vuokrakipparin saat myös tarvittaessa meidän kauttamme samalta chartreyhtiöltä, josta veneesi on. Vuokrakipparit ovat kansainvälisiä, kielitaitoisia ammattilaisia. He ovat myös hyviä paikallisoppaita ja tietävät minne kannattaa mennä ja missä on parhaat paikat. Vuokrakippareista olemme saaneet vain myönteistä palautetta.

Kroatiassa toimimme yhteistyössä Croatia Sailing Academyn kanssa, josta voit myös suoraan itse varata kipparin.

Vuokrakipparia varten on aina varattava oma hytti, lisäksi vuokraaja vastaa kipparin ruokakustannuksista. Vuokrakippari on maksullinen lisäpalvelu, vuokrakipparin hinta on yleensä +/- 130- 170 e/vrk+ ruoka. Lisäksi kipparille on varattava oma hytti. Monissa isommissa veneissä onkin keulassa erillinen pieni hytti kipparia varten. Käynti sinne on keulakannelta.

Vuokrakippari on hyvä vaihtoehto, jos haluat päästä helpolla, tai jostain syystä et itse halua/ voi toimia kipparina.

Lisäpalvelut

 

Kumiveneen perämoottori on tavallisin ja varsin käytännöllinen lisävaruste varsinkin, jos on tarkoitus viettää aikaa ankkurissa, miksei muutenkin.

Ns. paukkuliivit ovat usein saatavilla lisävarusteina, veneiden liivit ovat (oranssit) pelastusliivit. Genaakkerin/ blisterin saa useisiin veneisiin lisävarusteena. Kylpypyyhkeet, SUP-lauta, sukellusvälineet ym. ovat suosittuja lisävarusteita.

 

Kipparin lisäksi voit myös vuokrata kokin tai emännän hoitamaan ruokahuoltoa.

Myös yksisuuntaisia (one-way) purjehduksia voi tehdä, myös niistä erillinen maksu. Tarkemmat tiedot tapauskohtaisesti.

Lisäpalvelut on hinnoiteltu erikseen ja maksat ne aina vasta paikan päällä.

Miten maksan vuokraveneen, peruutusehto

Kun olet tehnyt varauksen, saat meiltä vahvistuksen ja laskun ennakkomaksusta ja vuokrausehdot. Välitämme maksun edelleen charteryhtiölle.

Tarjoamme myös mahdollisuutta käyttää PayPal-palvelua, jolloin voit maksaa laskun

Paypal-tililtäsi tai yleisimmillä luottokorteilla. Ilmoita meille, jos haluat käyttää Paypal-palvelua.

Perusmaksuehdot; varauksen yhteydessä ennakkomaksuna 50% vuokrasta, n. 6-8 viikkoa ennen lähtöä maksat loppuosan 50%. Jos veneen vuokraus peruutetaan aiemmin kuin 60 päivää ennen vuokrausjakson alkamista, ennakkoon maksettuja vuokria ei palauteta. Mikä varaus peruutetaan vähemmän kuin 60 päivää ennen vuokrausjakson alkamista, veloitetaan ennakkomaksun lisäksi loppuvuokra.

Yksityiskohtaiset vuokraus-/ peruutusehdot kulloisenkin venevuokrausyrityksen vuokrausehtojen mukaan.

Venevuokrauksen asiakirjat

 

Muutama viikkoa ennen lähtöä viimeistään loppulaskun yhteydessä pyydämme miehistöluettelon. Miehistöluetteloon tarvitaan miehistön nimet, osoitteet, kansallisuudet, syntymäajat ja passin numerot. Luettelon toimitamme edelleen venevuokrausyritykselle.

 

Kopiot mahdollisesta tarvittavasta vuokraveneen kipparin kv-huviveneenkuljettajakirjasta ja VHF/SRC-todistuksesta pyydämme ja toimitamme eteenpäin jo varauksen yhteydessä.

Veneen luovutus ja palautus

Chartervene luovutetaan yleensä vuokrausjakson ensimmäisenä lauantaina klo 17:00 alkaen (usein jo aiemmin).

 

Vuokra-aika päättyy yleensä viimeisenä lauantaina klo 9:00. Vuokravene palautetaan lähtösatamaan jakson viimeisenä perjantaina yleensä viimeistään klo 16:00 tai 17:00, jotta ns. lopputarkastus voidaan tehdä. Lopputarkastus sisältää mm. vuokraveneen pohjan tarkastamisen sukeltamalla. Toimenpide on suoritettava valoisana aikana.

Miehistö voi yöpyä veneessä perjantain ja lauantain välisen yön.

Tarkat määräajat charteyhtiön käytänteiden mukaan.

Veneen luovutus, check-in

 

Veneen luovutuksen yhteydessä tehdään luovutustarkastus. Runko, varusteet, laitteet yms. käydään läpi vuokrausyhtiön edustajan kanssa.

Luovutustarkastuksessa on mukana veneen kippari ja suosittelemme, että myös varakippari osallistuu.

 

Keskeistä luovutuksessa on veneen kunnon ja varustuksen tarkastamisen lisäksi laitteiden käyttöopastus sekä mm. erilaisten katkaisimien ja kytkinten sijainnin näyttäminen (vesi, sähkö, kaasu jne.).

Mikäli havaitset puutteita, vikoja tai rikkoutumia koneissa, laitteissa, veneen rungossa, luukuissa, venttiileissä jne. huomauta niistä. Tarkoituksena on, että viat korjataan ja saat ehjän ja toimintakuntoisen veneen. Jos kuitenkin kyseessä on sellainen asia, jota ei ole tarkoituksenmukaista/ tarpeellista korjata, pyydä, että se merkitään luovutuspöytäkirjaan. 

Useimmiten myös purjeet avataan ja todetaan niiden kunto. Suosittelemme aina purjeiden avaaamista tarkastusta varten, niin varmistetaan niiden kunto. Jos olet ottanut lisävarusteena genaakkerin, varmistu myös, että veneessä on siihen tarvittava varustus.

Käytä itsenäisesti aikaa ennen satamasta lähtöä perehtyäksesi veneeseen ja sen toimintaan. Joskus, varsinkin sesongin aikana, luovutustarkastus on hyvinkin ylimalkainen, silloin kannattaakin itse olla aktiivinen ja tutkia vene kattavasti.

Veneen palautus, check-out

 

Veneen palautuksen yhteydessä tehdään samanlainen tarkastus kuin vastaanottamisen yhteydessä, lisäksi sukeltaja käy tarkastamassa veneen pohjan. Pääsääntönä on, että palautat veneen samassa kunnossa kuin se oli luovutushetkellä huomioiden normaali kuluminen. Jos joku paikka on rikki tai vaurioitunut, arvioidaan, onko se johtunut käytöstä, normaalista kulumisesta vai jostain muusta käyttäjästä riippuneesta tai riippumattomasta syystä. Tältä pohjalta sovitaan, oletko korvausvelvollinen vai et. Yleensä asiat hoituvat  joustavasti ja asiapohjalla, emmekä ole omassa toiminnassamme törmänneet "vedätyksiin".

 

Hyvä huomioida, että jos jokin rikkoutuu kovan tuulen, myrskyn tms. syyn takia, olet vastuussa. Venettä pitää käyttää siten ja sen ominaisuuksien rajoissa, että vahingoilta vältytään. Sääolosuhteet on huomioitava niin purjehtiessa kuin laiturissa ja ankkurissakin.

Charterveneisiin kuuluu aina loppusiivous. On kuitenkin asianmukaista laittaa veneen tavarat järjestykseen, viedä roskat pois ja hankkiutua eroon ylimääräisistä juomista ja elintarvikkeista. Samalla voi myös jo etukäteen tarkastaa, että kaikki veneessä on ok.

Veneet luovutetaan ja palautetaan polttainetankit täytettynä. Varmista charteyhtiöltä tankkauskäytäntö. Esimerkiksi Kroatiassa on asiakkaan tankattava itse vene tankkauspisteessä, Kreikassa taas useimmiten tankkiauto ajaa suoraan laiturille ja vene tankataan laiturissa.

Jos veneeseen tulee vikaa

Mikäli veneeseen, koneisiin, laitteisiin tms. tulee vikaa tai jotakin rikkoutuu vuokrausviikon aikana, ota aina ensimmäiseksi yhteyttä vuokrausyhtiöön, raportoi asiasta ja sovi jatkotoimista.

 

Älä ryhdy itsenäisesti korjaustoimiin, jollei se ole välttämätöntä enemmän vahingon tai vaaran estämiseksi.

Ole myös vuokrausyhtiön tavoitettavissa puhelimella.

Vakuutukset

Kaikki vuokraveneet ovat vakuutettuja. Vakuutuksissa on omavastuu, joka on tyypillisesti 1.500 e- 3.000 e riippuen vuokraveneen koosta, iästä ja tyypistä.

 

Vakuutuksen omavastuu (Security deposit)

 

Omavastuuosuudesta vuokralleottaja (asiakas) antaa charteryhtiölle luovutuksen yhteydessä vakuuden. Käytännössä tämä tapahtuu yleensä siten, että charteryhtiö tekee ennakkoveloituksen omavastuuta vastaavasta summasta asiakkaan luottokortille. Vasta mahdollisen vahingon sattuessa omavastuusta vähennetään vahingon määrä ja veloitus tehdään luottokorttitililtä. Mikäli korvattavia vahinkoja ei ole, omavastuusta luottokortille tehty ennakoveloitus mitätöidään vuokraveneen lopputarkastuksen jälkeen. Vakuuden voi antaa myös käteisellä.

Jos jotain vahinkoa vuokraveneelle syntyy, mutta vaurion korjauskustannus on pienempi kuin omavastuu, veloitetaan vain todelliset kustannukset.

 

Kaikki vauriot tulisi ilmoittaa välittömästi venevuokrausyrityksen päivystynumeroon (päivystys 24/7). Isomman vahingon sattuessa maksimi laskutussumma on omavastuun määrä.

 

Vakuutus omavastuuta varten (Deposit insurance)

Venevuokrauksessa omavastuu on mahdollista pienentää (yleensä 100- 300 euroon) tai poistaa kokonaan maksamalla siitä erillinen maksu (ns. deposit insurance/ deposit waiver). Maksu koostuu yleensä kahdesta osasta: ei-palautettava osuus (tavallisimmin 150-300 € veneestä riippuen) suoraan vakuutusyhtiölle ja n. 100 - 300 € palautettava osa käteisellä (joka palautetaan vuokrausjakson päätyttyä, jos korvattavia vahinkoja ei ole).

Deposit insurancen voit ottaa joko charteryhtiön kautta tai suoraan joltain venevakuuttamiseen erikoistuneelta yhtiöltä, kuten Yacht Pool, Pantaneius tai EIS - European Insurance & Services.

 

Käytännöt vaihtelevat eri maissa ja kaikki charteryhtiöt eivät tarjoa deposit insurance palvelua, vaan asiakkaan on hoidettava se itse.

 

Suosittelemme deposit insurancen ottamista.

Jotkut vahingot, kuten esim. kadonnut kumivene, rikkoutunut ikkuna ja purjeet ym., on usein rajattu vakuutuksien ulkopuolelle. Vakuutus ei myöskään korvaa asiakkaiden henkilökohtaista omaisuutta.

Veneen päällikön vastuuvakuutus (Skipper liability insurance)

Kaikilla veneillä on päällikkö, niin myös vuokraveneellä. Päällikkö on nimetty myös vuokrasopimuksessa.

Kuten tunnettua, kipparilla on laaja vastuu, joka voi ikävilläkin tavoilla konkretisoitua erilaisissa onnettomuus- ja vahinkotilanteissa. Vaikka kippari ei olisi syyllinen esim. törmäystilanteissa, voi niistä kuitenkin olla seurauksena oikeudenkäyntikuluja ym.

Veneen päällikkö voi ottaa vastuuvakuutuksen, joka antaa turvaa tällaisissa tilanteissa. Vakuutuksia on saatavilla suoraan em. venevakuutusyhtiöiltä.

Lisää esim. Yachtpoolin asiaa esittelevältä sivulta.

Peruutusvakuutus (Charter Price Contingency Insurance)

Peruutusvakuutus korvaa vahingon (veneen hinnan) siinä tapauksessa, että asiakas ei saa vuokrauksen alkaessa vuokraamaansa venettä, eikä korvaavaa palvelua pystytä järjestämään. 

Vaikka nämä tilanteet ovat äärimmäisen harvinaisia, on siltä mahdollisuudelta suojautumiseen myös saatavilla vakuutus.

Lisätietoja esim. EIS - European Insurance & Services yhtiön ao. sivulta.

Myös monia muita vakuutuksia on saatavilla, niihin suosittelemme perehtymään esim. em. yhtiöiden verkkosivuilla, jossa myös em. vakuutuksista tarkemmat tiedot.

Palvelun käyttöehdot 

Tutustu myös palvelumme käyttöehtoihin.