Seglingssemestrar

 

Segling i Medelhavet, Karibien eller Thailand är ett bra sätt att tillbringa din semester och leva båtliv. Vi har ännu inte träffat någon som inte hade velat upprepa det!

 

Blå havet, skärgården och djupa vattnet, intressanta små byar, det bästa lokala köket i lokala restauranger, historia. Sol, simning och socialisering, du kommer att uppleva nya upplevelser varje dag.

 

Känna frihet och att kunna gå vart du vill och välja ditt resmål är skönt. Båtarna är välutrustade och det finns ett alternativ till varje smak. Luften är fördelaktig och navigering är lätt för dem som är vana vid finska vattnet.

 

Denna sida ger grundläggande information om de viktigaste seglingssemester relaterade frågorna. Kontakta oss om du inte hittar svaret du vill ha.

 

 

Skulle jag kunna gå eller är detta bara för seglare?
 

Ja, vem som helst kan bara hyra en båt och gå. Segelsemestrarna är inte extrema, seglingsferier guidas i det soliga Medelhavet under säkra förhållanden.

 

Ingen tidigare segling eller båtlivserfarenhet krävs.

 

Segelsemester är mycket lämplig för ett par som vill semestra tillsammans. Frekventa avgångar är grupper av vänner som letar efter nya upplevelser. För seglare erbjuder segelferien inte bara nya upplevelser utan också möjligheten att fortsätta båtperioden.

Alla på sitt sätt

 

Havet har sin egen mening för alla, det finns ingen rätt eller felaktig väg. Någon har den hårda vinden och den snabba seglingen som gör det möjligt att göra en lång resa. För vissa menar sträckan inte någonting, det viktigaste är att vara till sjöss, även om båten rör bara några knutar. Den tredje tycker om snabba farten med motorbåten. Det finns någon som njuter av tjänster i marinor, en av de små byarna och en tycker om friheten i ankarviken.

 

Seglingssemester passar tilla alla av dessa.

 

Vilka krav ställs på besättningen och skepparen?

 

Erfarna seglare kan fungera som skeppare i charterbåten om man har kompetens. Men om du inte har någon tidigare erfarenhet eller kompetens, kan du hyra en båt med en skeppare. I detta fall tar skepparen hand om båten, dess styrning och navigering och andra praktiska frågor. Du kommer att ha en semester och samtidigt, om du vill, kommer du att lära dig lite båtliv. Om du inte vill ta hand om din mat kan du också anställa annan båtpersonal för att ta hand om den.

 

Vad är den bästa tiden att åka på en seglingssemester?

 

I Medelhavet börjar säsongen i april och fortsätter till oktober. Finländarna föredrar särskilt september och början av oktober. Det är vanligtvis fortfarande ganska varmt, ofta även hett, och vattnet är varmt. Tidig sommar är också ett utmärkt alternativ, till exempel maj och juni, priserna är låga och sommaren har precis börjat.

 

I Karibien kan du träna praktiskt taget hela året, men många undviker (slutet av) sommaren och hösten orkansäsongen. Den populära tiden är speciellt december-juni.


Du kan också segla året runt i Thailand. Monsunsäsongen som börjar på våren är bra att notera. Förekomsten av monsunregn är annorlunda i olika delar av landet. Under våra vintermånader är Thailand ett lämpligt resmål. Det finns många intressanta seglingsdestinationer på Atlanten, särskilt för vintersäsongen. Kanarieöarna, Azorerna, Madeira och Kap Verde.

 

Kanarieöarna är också ett mål för året runt. Det är bra att notera att vindförhållandena mellan öarna kan vara utmanande och målet kan rekommenderas främst för erfarna seglare. För Azorerna börjar den bästa seglingstiden på våren och fortsätter genom sommaren.


För en särskilt avlägsen destination ligger Tonga mitt i Stilla havet eller Seychellerna i Indiska oceanen. Belize på västra Karibiska havet är mindre känt och därför också en mer fredlig destination. Du kan också segla på Kuba.  

 

I Norge, på Hardangerfjorden, kan du kombinera segling och utförsåkning på våren.

När ska man reservera båten?

Det är bra att boka en båt till Medelhavet även i slutet av hösten förra året i november-december, då valet är bäst och kan utnyttja förskottsbokningen.  

 

Av samma skäl är det också lämpligt att boka båten till andra destinationer 6 till 9 månader före datumet. Flygbiljetter är också billigaste.  

 

Enskilda båtar kan vara mycket nära den planerade seglingstiden och mycket billigt. Det finns dock inget val, och organisering av flygningar kan vara utmanande och dyrt.

 
Hur ska jag välja en hyrbåt?

 

Antalet utgående människor är en bra utgångspunkt.  

 

Det finns vanligen 3-5 hytter i hyrda båtarna och det finns praktiskt taget två sängar i stugan. De större båtarna har också en liten skyttelbåt med en person.  

 

Det är bra att ta hänsyn till åldern. Några år gamla eller nya båtar är effektiva med utrymme och utrustningen är modern. Äldre båtar är naturligtvis billigare.

 

 

Båtarna underhålls noggrant årligen och rengörs noggrant varje vecka. Det finns en båtuthyrningens egen fördel att allt fungerar, och inga båtar behöver kommas runt på bensinstationen längs skärgården. Men som alla båtfolk vet kan det finnas överraskningar under resan, eftersom villkoren är krävande och båtarna är svåra att användas. Men med charterbolagens 24/7 service och flexibla attityd finns det en trevlig semesterprofil.

 
Hur många hytter?
 

Det är en bra idé att titta på valet av hyrbåtar och överväga det på många sätt. En viktig fråga i praktiken är om alla vill ha sina egna hytter, samt båtens längd.  

 

Om någon eller några sover på bäddsofforna, blir det självklart en bra affär. När det gäller unga eller barn kan lösningen vara mycket användbar, men för vuxna kan situationen vara annorlunda.

 

Andra vill ha mycket privatliv och till exempel toaletter kan det vara en bra idé att överväga en båt med två eller flera toaletter. Om du vill ha mer utrymme kan du också överväga en båt med en extra hytt för att lagra varor, till exempel.

 

Längden på båten du väljer kommer att påverka antalet hytter, storleken på hytten, stolen och andra praktiska saker. Med oss ​​kan du mottaga en layoutbild av båten, det kan göra det lättare att välja en lämplig båt.

 

Tillsammans är båten utmanande, utrymmet är begränsat och alla ska vara flexibla. Men i en bekväm grupp tar alla hänsyn till varandras behov och bygger en gemensam anda.

 
Hurdan är säkerhetsutrustning för båtarna?
 

Det finns lämplig säkerhetsutrustning för charterbåtar; räddningsvästar, första hjälpen kit, brandsläckare, verktyg etc. Alla båtar har alltid en uppblåsbar båt och ofta också en räddningsbåt på större båtar. Det finns lokala skillnader, t.ex. i Grekland, är EPIRB ett måste.

 
Enligt vår erfarenhet är båtens utrustning mer omfattande än utrustning för finska fritidsbåtar.

 

Varifrån maten?
 

Vid avgångshamnen köps grundvarorna för mat och dryck till frukost och lunch. Tillägg till lagret är planerat enligt det område där du handlar och hur butiker och bagerier finns tillgängliga.

 

I allmänhet köps en stamaktie som ett gemensamt köp, vilket betyder att en viss summa samlas in från den gemensamma potten, från vilken vanliga mat, dryck och hamnavgifter betalas.


Om du önskar kan du beställa mat och andra saker redo för avgång vid hamnen där din shopping väntar på dig med båt. Du kan också begära en mall för inköpslista som hjälper dig att designa din egen lista.

Vad kostar det att hyra en båt?

 

Det finns många saker som påverkar kostnaden för att hyra en båt. Ur vilket land och varifrån båten hyrs, hur stor är båten, typen (enkelskrov / katamaran), prisperioden och naturligtvis nyare båtar är alltid dyrare än äldre båtar eller grundbåtar. Den grundläggande hyresperioden är vanligtvis en vecka.

 

>> se mer

Vilka andra kostnader finns det på resan?

Förutom båtens hyra tillkommer hamnavgifter och bränsle. Hamnavgifter varierar beroende på om båten ligger i en kommersiell marina eller vid en kaj i byn eller vid boj. I Medelhavets populäraste resmål, Kroatien, en båtplats kostar ca 15 e - 90 e/ natt beroende på båtens längd. I Grekland däremot är det mycket förmånligare, en natt vid en kaj i en by kostar några euro, ibland är det även gratis.

vad tar jag med på resan?

 

I båten är du i solsken mer eller mindre hela tiden. Därför ska du komma ihåg att ta med minst en hatt som skyddar mot solen, solglasögon, solskyddsmedel och lätta sommarkläder. Långärmade bomullskläder är ett bra alternativ.

Tre par skor (ett för motion, ett för båten och ett par sandaler, plus simtofflor). Dagskläder för havet och någonting för kvällen. Om du seglar i maj, juni eller september, bör du också ta med varma kläder (fleece etc.), ifall vädret är kallt eller svalare ibland. Ullsockor är ett roligt och användbart material medan du sitter på däcket på sensommaren. Vind och regn skyddas av en jacka och byxor som är förpackade i ett litet utrymme, de är alltid ett användbart tillbehör.

 
Det är också viktigt att ta hand om dina egna personliga tillhörigheter, speciellt officiella papper, pass, licenser etc. ficklampa (måste!), Elektronik efter behov, hygienartiklar, kamera, läsning, myggflöde, mediciner ..., var och en har sina egna behov. Om du vill kan du få en lista från oss, som du kan anpassa.

 

Båtar har vanligtvis sänglinnen och små (ansikts) handdukar. Baddukar skall du ta med, företrädesvis av snabb torkningskvalitet. Baddukar finns också mot en liten avgift från charterbolaget.  

 

Mjuka väskor är lättare att säkra i förvaringsutrymmen och, som alltid på semester, försök att ha med så få väskor som möjligt. Ta inte med hårda resväskor.  

 

För din säkerhet kan du ta med din egen flytväst (uppblåbar) och segelhandskar. Det är bra att ta reda på i förväg av flygbolaget instruktionerna och begränsningarna för transport när det gäller uppblåsbara flytvästar. Båtarna har vanliga flytvästar (orange färgade).

 

Att ta med barnen?

 

Barn kan gå på segelsemestern som de gör på båtar i sitt hemland. Det finns mycket att göra, bara vara där är oftast kul. Båtrodd, bada och hoppa i havet från båtens akter är roligt i sig. När du hyr båt noterar du båtens bakdäck och simplattform och tar alltid en båt med bimini.  

 

Det lönar sig att barnens egna flytvästar med, eftersom flytvästarna på båten kanske inte är lämpliga. Glöm aldrig hatten, solskyddsmedel och solglasögon för barnen.

 
Till exempel, bär en vit långärmad tröja för barn åtminstone mellan 11:00 och 15:00. Det skyddar bäst från solen. Observera att solens strålning också är starkt reflekterad på ytan av vattnet, bara solskyddet är inte alltid tillräckligt.  

 

Båtens däck kan vara halt, så barnen ska bära gummibaserade skor för det mesta.

Lär dina barn att delta i båtuppdrag och njut av den gemensamma  tiden. Även utan TV kan du ha kul, till exempel med spelkort eller spel, fiske etc. På grund av getingar, undvik att äta sött när du sitter på bakdäcket. Välj korta dagsturer och välj vikarna där du kan köpa glass eller springa på stranden. Glöm inte pennor, papper, böcker eller nallebjörn!

En god anda av de närvarande

 

En stor del av atmosfären, när du är på resande fot, skapas av de närvarande. Det är viktigt för människor att dela med sig av sina erfarenheter. Gruppsegling är ett bra sätt att dela fina erfarenheter med likasinnade människor. När du har en positiv och flexibel attityd, kommer du att upptäcka många nya bekanta, även vänner, med vilka du kan återkomma igen och igen till samma minnen - kanske till och med tillbaka till ett nytt seglats.

 

Tänk dig

 

Tänk på hur det känns när båten seglar ut från och en ny dag med äventyr är framför dig. Tänk också på hur det känns när ni ankrar till lunch och simning efter några timmars segling.  

Tänk när du kommer till en ny vik, by eller stad, vad intressant månne det finnas där? Stäng dina ögon och lukta de fantastiska dofterna av restaurangerna då ni letar efter en plats att äta middag.  

Föreställ dig en sammetsmjuk kväll, ett mörker runt, några ankarljus här och där, ett glas vin och en liten känsla av trötthet efter dagens upplevelser. Smaka på känslan när du vaknar på morgonen och hittar den nya dagen framför dig, solen stiger upp och du går till däck för att beundra den. Kanske alla andra sover fortfarande, tillsammans med morgongryningen kan du dricka den första koppen kaffe.