top of page
Etsi
  • Writer's pictureIiro Suksi

Solta, ensimmäinen etappi Splitistä

Tai Trogirista, tai Kastelasta, riippuu mistä purjehdukselle starttaa. Soltan kaunis saari sijaitsee vain n. 9 merimailin päässä rannikosta Splitistä lounaaseen ja Trogirista etelään. Sinne ehtii hyvin vaikka lähtisi lauantaina vähän myöhemminkin.


Rogazin satama

Soltan pohjoisrannalla on kolme hyvää kohdetta, Rogaz, Stomorska ja Necujamin lahti.


Rogaz on monelle tuttu, koska siellä on polttoaineasema ja monet käyvätkin siellä tankkaamassa purjehdusviikon lopussa ennen paluuta lähtösatamaan. Mutta Rogazissa, tankkausaseman vieressä, on myös pieni viihtyisä satama ja lahden pohjukkaankin mahtuu pari venettä ankkuriin. Rogaziin tulee myös lautta mantereelta ja satamassa pitää majaa charteryhtiö, yksi yhteistyökumppaneistamme, Sailing Europe Charter, jolla on muutama vene. Veneet ovat hieman vanhempia, mutta hyväkuntoisia. Jos haluaa nähdä hieman vaivaa (ja säästää rahaa), voi Rogazin ottaa lähtösatamaksi. Lauttayhteys on hyvä ja matkaa lautalta veneille ei ole kuin 200-300 m.


Sailing Europe Charter veneitä Rogazissa

Stomorska on viehettävä pikkukylä Rogazista länteen. Kylä on suojassa lahden perällä ja rantakatu kulkee aivan laiturin reunassa. Lahden toisella puolella on hyviä kalaravintoloita aivan veden äärellä. Stomorska on suosittu ja paikan saaminen voi olla sesongin aikana onnen kauppaa. Monet, jotka eivät mahdu satamaan, ankuroivat lahden suulle ja kiinnittävät veneen perän rannan puihin.


Stomorskan viehettävä kylä ja satama

Necujamin lahti koostuu päälahdesta ja useista pienemmistä sivulahdista. Se on usein varma valinta ja varsinkin suojaisa, jos veneen syväys sallii kiinnittymisen aivan viimeiseen lahteen perällä. Siellä olemme viettäneet useitä päiviä kun on sattunut huonompi ilma.


Necujamin lahden perällä

Soltan saaren länsipäässä on Maslinican pikkukylä ja marina. Sesulan pitkä, kapea ja suojaisa lahti on hieman Maslinican eteläpuolella, niemen toisella puolen. Sesulan lahti on kävelyetäisyydellä Maslinicasta.


 

Kuvat visitsolta.com

90 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page