top of page
Etsi
  • Writer's pictureIiro Suksi

Mihin voi mennä purjehduslomalle?

Lyhyt vastaus kysymykseen on, ihan mihin vain. Charterveneitä löytyy nimittäin maailman kaikista kolkista. Kohteita, joista välitämme veneitä on yli 400. Seuraavassa "listattuina" suosituimmat ja varsinkin suomalaisittain parhaiten saavutettavissa olevat kohteet.


Suosituin lomapurjehdusten kohde on Välimeri ja siellä erityisesti Kroatia. Myös Kreikka moninen purjehdusalueineen on erittäin suosittu. Välimeren itäosassa myös Turkki, joskin se on on poliittisen tilanteen takia jossain määrin menettänyt suosiotaan. Italia, jossa erityisesti Sisilia, Sardinia, Tyrhenian meren alue ja Amalfin lahti ovat hyviä kohteita. Edelleen länteen Mallorca ja Ibiza, kun taas Espanjan rannikolla ei ole paljoa charterveneitä lukuunottamatta Pontevedran aluetta luoteisnurkassa. Portugalissa Lissabonin alue.


Välimerellä sesonki alkaa huhtikuussa ja jatkuu aina lokakuulle asti. Suomalaiset suosivat erityisesti syyskuuta ja lokakuun alkua. Varsinkin syyskuussa on vielä yleensä varsin lämminta, usein jopa helteistä ja vedet ovat lämpimiä. Periaatteessa mitä etelämmäksi menet, sen lämpimämpää on. Esimerkiksi Kreikka sopii hyvin lokakuisen pourjehduloman kohteeksi ja Turkissa purjehditaan usein vielä marraskuussakin.

Alkukesä on Välimerellä myös vaihtoehto, esim. touko- ja kesäkuu, hinnat ovat edullisia ja kesä on alkanut.


Cyclopean Isles Sisilian itärannikolla

Atlantin Valtameren Europpan puolella on monta mielenkiintoista purjehduskohdetta, jotka sopivat varsinkin talvikaudelle. Kanarian saaret, Azorit, Madeira ja Kap Verde. Kanarian saaret on myös ympärivuotinen kohde. Hyvä huomioida, että tuuliolosuhteet saarien välillä voivat olla haasteelliset ja kohdetta voikin suositella ensisijaisesti kokeneille purjehtijoille. Azoreille paras purjehdusaika alkaa kevättalvella ja jatkuu läpi kesän.

Karibialla suosittuja kohteita ovat erityisesti Brittiläiset neitsytsaaret, mutta myös Grenada, Martinique, St. Lucia, St. Vincent ja Grenadiinit sekä Antugua ja Barduba, US neitsytsaaret. Karibialla voi purjehtia käytännössä ympäri vuoden, paitsi (loppu)kesän ja syksyn hurrikaanikautena. Suosittua aikaa on erityisesti joulu-kesäkuu.


Myös Thaimaassa Siaminlahden alueella voit purjehtia ympäri vuoden. Keväällä alkava monsuunikausi on hyvä huomioida. Monsuunisateiden esiintyvyys on erilaista maan eri osissa. Kotimaamme talvikuukausina Thaimaa on sopiva kohde.


Kuuba, Seychellit, Belize, Indonesia, pitkä lista eksoottisempia kohteita.50 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page