top of page
Etsi
  • Kirjoittajan kuvaIiro Suksi

Gulet, omalla aluksella Välimerellä

Jos olet matkaillut Turkissa, Kroatiassa tai Italiassa, olet ehkä nähnyt Guletin? Pienen, yleensä puisen, laivan, jossa on kaksi mastoa ja jonka kannella iloiset matkustajat ottavat aurinkoa. Kyllä- olet nähnyt guletin.


Yhteistyökumppanimme Flaka Sailingin guleteilla voidaan myös aidosti purjehtia.

Oma yksityisjahti


Kun vuokraat guletin, voit olla varmaa, että saat seurueesi kanssa viettää unohtumattoman, yksityisen loman. Guletit sopivatkin hyvin yksityiskäyttöön, kaveriporukoille, sukulaisryhmille ja miksei myös yrityskäyttöön.


Guletit tekevät pääasiassa viikon matkoja (la-la), voit vuokrata koko guletin, tai oman hytin. Mizzen välittää vuokrattavaksi aina koko guletin kerrallaan.


Tyylikäs tapa matkustaa


Gulet on ehdottoman tyylikäs tapa matkustaa. Miehistö hoitaa aluksen ja sinä voit nauttia matkasta, vaikka kannella aurinkoa ottaen. Aamuisin nouset kokin kattamaan aamiaispöytään ja lounas on valmistettu tuoreista paikallisista raaka-aineista. Guleteissa on aina vähintään puolihoito.


Tarjoilu tapahtuu tyylikkäästi, vaikka lomafiiliksessä ollaankin. Aterioiden välillä voit ostaa virvokkeita aluksen baarista. Monesti hintaan kuuluu jopa iltapäivän välipalatarjoilu.


Merellä vietetään joka päivä keskimäärin 4-5 tuntia uuteen kohteeseen siirryttäessä. Matkalla ehkä pysähdytään uimaan johonkin suojaiseen lahteen. Jokainen päivä ja uusi kohde, vierailette alueen mielenkiintoisimmissa kohteissa.


Guletit ovat korkeatasoisia, hyvin varusteltuja ja siistejä. Niissä on aina miehistö kokkia ja baarimestaria/ tarjoilijaa myöten. Alusten hytit ovat tilavia ja useimmiten niissä on oma wc/suihku.
Etelänmatkan hinnalla


Kun vuokraat koko guletin, on hinta/ henkilö samaa luokkaa, kuin tavallisella "etelän matkalla".

Kuten kaikissa, esim. hotelleissa, myös guleteissa on eri (hinta)tasoja riippuen guletin iästä, sekä varustelusta ja palveluista.


Esimerkki viikon risteilystä Bodrumista Dodakeneeseille.

Guletissa on oikean purjelaivan tunnelmaa


Yleensä guletit ovat n. 15-35 m mittaisia, klassiseen tyylin rakennettuja aluksia. Niissä on hienosti nouseva leikkaava keula ja avara kansi. Guleteissa on tavallisesti 4-8 kahden hengen hyttiä ja salonki, johon kaikki matkustajat mahtuvat mukavasti aterioimaan tai istumaan iltaa. Suurempiakin aluksia on saatavilla. Hyteissä on useimmiten oma wc ja suihku. Kannella on paljon tilaa auringonottoa varten ja käytössä on mukavuutta lisääviä auringonottopatjoja ym.
Guletit tehdään Turkissa


Guletit ovat turkkilainen “keksintö” joka on pikkuhiljaa levinnyt erityisesti Kreikkaan, Kroatiaan ja myös Italiaan. Gulet on alustyyppi, joka kehitettiin alkujaan kalustusaluksista Turkin Marmariksen ja Bodrumin seuduilla 1960-luvulla, kun oli tarve kuljettaa matkailijoita rannikon kohteesta toiseen. Matkailijat tykästyivät ja niinpä ryhdyttiin järjestämään pidempiä matkoja, alusten varustelu ja taso parani ja guletit alkoivat levitä muualle Välimeren lomakohteisiin. Edelleenkin valtaosa guleteista rakennetaan Turkissa.


Useimmat guletit ovat moottoripursia, vaikka niissä onkin mastot. Siirtymiset kohteesta toiseen tehdään moottorilla ajaen. On myös guletteja, joilla voi aidosti purjehtia, kuten yhteistyökumppanimme Flaka Sailing hienot guletit Turkin Bodrumissa.


Mizzen välittää guletit Turkista, Kreikasta ja Kroatiasta


Välityksessämme on kymmeniä guletteja pääasiassa Turkista ja Kroatiasta, mutta joitakin myös Kreikasta.


Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, järjestetä kanssamme unohtumaton loma!


Kuvat: Flaka Sailing

234 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page