• Iiro Suksi

Gulet, omalla aluksella Välimerellä

Jos olet matkaillut Turkissa, Kroatiassa tai Italiassa, olet ehkä nähnyt Guletin? Pienen, yleensä puisen, laivan, jossa on kaksi mastoa ja jonka kannella iloiset matkustajat ottavat aurinkoa. Kyllä- olet nähnyt guletin.


Yhteistyökumppanimme Flaka Sailingin guleteilla voidaan myös aidosti purjehtia.

Oma yksityisjahti


Kun vuokraat guletin, voit olla varmaa, että saat seurueesi kanssa viettää unohtumattoman, yksityisen loman. Guletit sopivatkin hyvin yksityiskäyttöön, kaveriporukoille, sukulaisryhmille ja miksei myös yrityskäyttöön.


Guletit tekevät pääasiassa viikon matkoja (la-la), voit vuokrata koko guletin, tai oman hytin. Mizzen välittää vuokrattavaksi aina koko guletin kerrallaan.


Tyylikäs tapa matkustaa


Gulet on ehdottoman tyylikäs tapa matkustaa. Miehistö hoitaa aluksen ja sinä voit nauttia matkasta, vaikka kannella aurinkoa ottaen. Aamuisin nouset kokin kattamaan aamiaispöytään ja lounas on valmistettu tuoreista paikallisista raaka-aineista. Guleteissa on aina vähintään puolihoito.


Tarjoilu tapahtuu tyylikkäästi, vaikka lomafiiliksessä ollaankin. Aterioiden välillä voit ostaa virvokkeita aluksen baarista. Monesti hintaan kuuluu jopa iltapäivän välipalatarjoilu.


Merellä vietetään joka päivä keskimäärin 4-5 tuntia uuteen kohteeseen siirryttäessä. Matkalla ehkä pysähdytään uimaan johonkin suojaiseen lahteen. Jokainen päivä ja uusi kohde, vierailette alueen mielenkiintoisimmissa kohteissa.


Guletit ovat korkeatasoisia, hyvin varusteltuja ja siistejä. Niissä on aina miehistö kokkia ja baarimestaria/ tarjoilijaa myöten. Alusten hytit ovat tilavia ja useimmiten niissä o