top of page
Etsi
  • Writer's pictureIiro Suksi

Charterveneellä Montenegroon

Usein Montenegroon purjehditaan vuokraamalla vene Kroatian Dubrovnikista, vaikka Montenegrostakin on saatavilla charterveneitä.


Pääkohteena Montenegrossa on yleensä Kotorin lahti ja aivan sen pohjukassa siajitseva historiallinen Kotorin kaupunki. Kotorin lahdelle lahti-nimitys ei tee oikeutta, koska kyseessä on käytännössä pitkä syvälle sisämaahan ulottuva "vuono", jossa monia mielenkiintoisia kohteita. Lahte ympäröivät korkeat vuoret, jonka johdosta tuulet ovat varsin vaihtelevia ja useinkin eteneminen tapahtuu koneella.


Montenegroon purjehtimisesta on sovittava erikseen jo varausvaiheessa, koska kaikilla veneillä ei ole lupaa viedä niitä Montenegroon. Useimmat charteryhtiöt myös perivät erillisen maksun.


Kotorin lahtea ympäröivät jylhät vuoret

Kroatiasta lähdettäessä veneen on selvitettävä ulos maasta (check-out) Dubrovnikissa Gružin satamassa (satamapoliisi ja satamatoimisto) tai viimeistään Cavtatissa jonkin matkaa Dubrovnikista etelään. Hyvä huomioida, että Cavtatissa ei ole ao. palvelua sunnuntaisin, eikä muina viikonpäivinä klo 14.00 jälkeen.


Kun vene on selvitetty ulos, on purjehdittava suoraan Montenegroon pysähtymättä mihinkään 12 nm etäisyydellä rannikosta/ saarista. Montenegrossa vene on selvitettävä sisään maahan (check-in) Zelenikassa Kotorin lahdella.


Kun palataan takaisin Kroatiaan, kaikki tehdään päinvastaisessa järjestyksessä, eli vene chekataan ensin ulos Montenegrossa ja vastaavasti sisälle Kroatiaan.


Montenegrossa joutuu myös lunastamaan ns. vignetten, eli maksamaan veroa sen mukaan, kuinka kauan maassa on tarkoitus oleskella. Vignette maksaa joitakin kymmeniä euroja ja riippuu veneen koosta.


Koska lähtö- ja tulomuodollisuudet vievät aikaa suosittelemme kahden viikon vuokrausta.

24 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page