top of page

KROATIAN MARINOITA JA SATAMIA

Suomesta on hyvät lentoyhteydet Splitiin ja Dubrovnikiin. Siksipä pääasiallisiksi purjehduslomailun lähtösatamiksi ovatkin valikoituneet Splitin-Trogin alueen satamat/ marinat pohjoisessa Biogradiin asti ja Dubrovnik. 

Dubrovnik.jpg
Dubrovnik

ACI Marina Dubrovnik sijaitsee Komolacissa, noin 2 nm Gruzin sataman sisääntulosta lahden pohjassa ja maanteitse vain 6 km Dubrovnikin vanhasta kaupungista.  Dubrovnikin lentokentältä on n. 45 min (liikenteestä riippuen) taksimatka marinaan.
 

Marinassa on 425 laituripaikkaa. Se on hyvin varusteltu kaikilla nykyaikaisilla mukavuuksilla ja auki ympäri vuoden. Alueella on myös ruokatavarakauppa, josta saa kattavasti tarvikkeet veneeseen. 
 

Marinan ympäristö on henkeäsalpaava: upeat kukkulat ja vuoret ympäröivät lahden, jossa satama on. Olet myös lähellä yhtä maailman kauneinta kaupunkia, Dubrovnikin vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde, eikä suotta. Vanhaan kaupunkiin pääset kätevästi joko taksilla tai bussilla. 

Split.jpg
Split

Tyylikäs Splitin kaupunki on vilkas satamakaupunki ja hieno matkailukohde. Split on Kroatian suurin rannikkokaupunki.

 

Täyden palvelun ACI marina Split sijaitsee aivan kaupungin tuntumassa kävelyetäisyydellä rantabulevardi Rivalta (kartta). Marina on täyden palvelun marina.

ACI marina vieressä on marina Nava.

 

Split on tunnettu kirkoistaan, palatseistaan ja muista historaillista nähtävyyksistään. Erityisesti Diocletianuksen palatsiin kannattaa tutustua. 

 

Splitissä on paljon mainioita ravintoloita, jos haluaa nauttia kroatialaisista perinneruuista, kannattaa poiketa konoba Varokseen. 

Kastela.jpg
Kastela

Marina Kastela on nykyaikainen marina Dalmatian sydämessä, vain 7 km:n päässä Splitin lentokentältä ja 12 km päässä Splitistä. Kastela sijaitsee Trogirin ja Splitin puolivälissä, Kaštel Gomilican kylässä. Marinassa on yli 400 laituripaikkaa ja hyvät palvelut.

Kastelasta käsin pääset helposti purjehtimaan kaikille Dalmatian saarille.

Marina on täyden palvelun marina. Kävelyetäisyydellä on kaksi suurta ruokatarvikeliikettä, KONZUM ja Lidl.

Trogir.jpg
Trogir

Trogir on ystävällinen pikkukaupunki, varsinainen kaupunkimuseo – sanan varsinaisessa merkityksessä.
Kulttuurin ja historian ystävät löytävät täältä paljon katseltavaa. Trogirissa on viehättävä vanha kaupunki, Unescon maailmanperintökohde. Vanha kaupunki sijaitsee pienellä saarella mantereen ja isomman, Ciovon saaren, välissä.

Trogiriin on Splitin lentokentältä todella lyhyt matka, taksilla vain 10-15 min.

 

Trogirissa on useita marinoita. ACI Marina ja   marina Trogir (SCT) ovat Ciovon saarella kävelyetäisyydellä vanhasta kaupungista. Hieman kaupungin ulkopuolella (n. 2 km) on marina Baotic, jonne pääsee kätevästi ja edullisesti myös taksiveneellä. 

Sibenik.jpg
Sibenik

Sibenik sijaitsee noin 50 km Trogirista pohjoiseen, Splitin lentokentältä 45 min. taksimatkan päässä. 

Sibenik on satamakaupunki Krkajoen suistossa. Asukkaita kaupungissa on n. 46.000. Sibenik – kuten monet muut Kroatian kaupungit – on sekin ikivanha kaupunki, joka on saanut kaupunkioikeudet 1298. Täälläkin on yksi Unescon maailmanperintökohde, Pyhän Jaakon katedraali, myös kaupunkia ympäröivillä linnoituksilla on mielenkiintoinen historia.

D-Marina Mandalina sijaitsee n. parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta. 

 

Sibenikistä pääset kätevästi purjehtimaan Krkan kansallispuistoon Skradiniin suosituille Krkan putouksille. Skradin sijaitsee alle 15 nm:n etäisyydellä. Myös Kornatin upea kansallispuisto on vain päivämatkan päässä Sibenikistä.

adriatic-sea.jpg
Biograd

Biograd na Morun kaupunki on Sibenikistä pohjoiseen, vain 20 min. taksimatkan päässä Zadarin lentoasemalta. Splitin lentokentälle matkaa tulee n. 100 km eli vajaa 1,5 tunnin kestävä taksimatka.

 

Biograd on pikkukaupunki mitä ihanteellisimmalla paikalla keskellä Kroatian rannikkoa. Täältä on mahdollista lähteä sekä etelään että pohjoiseen, saaria ja merta on kumpaankin suuntaan. 

Biogradissa on vierekkäin kaksi isoa marinaa, marina Kornati ja marina Sangulin, kumpikin täyden palvelun marinoita.

croatia-primosten.jpg
Muut satamat

Kroatian rannikolla lukuisa joukko muitakin satamia ja marinoita, joissa on charterveneitä.

 

Erityisesti voi mainita

  • Primosten, marina Kremik, n. 40 km länteen Splitin lentoasemalta

  • Rogoznica, marina Frapa n. n. 30 km länteen Splitin lentoasemalta

  • Slano, ACI Slano 34 km luoteeseen Dubrovnikista

  • Marina Hramina Murterin saarella n. 100 km Splitin lentoasemalta luoteeseen

  • Zadar, marina Borik, n. 130 km Splitin lentoasemalta luoteeseen

  • Pula, marina Veruda  pohjoisessa Istrian niemimaan eteläkärjessä, Pulaan on usein sesonkiaikana lentoja Suomesta

bottom of page