KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSET

Koronaviruksella ja sen aiheuttamalla tautiepidemialla on maailmanlaajuisia vaikutuksia, jotka kohdistuvat voimakkaasti paitsi päivittäiseen elämäämme, myös matkasuunnitelmiimme.

Olemme vilpittömästi pahoillamme tilanteen aiheuttamasta epämukavuudesta, mutta seuraamme osaltamme tilannetta tarkasti ja autamme asiakkaitamme käytettävissä olevien mahdollisuuksien rajoissa. 

 

Myös charteroperaattorit ovat tiedostaneet tilanteen ja pyrkivät kaikin keinoin siihen, että asiakkaat voisivat toteuttaa purjehduslomansa.

Tällä hetkellä vaikutukset kohdistuvat erityisesti kevään ja alkukesän venevarauksiin.

 

Vanhat varaukset 

Ensisijaisesti useimmat charteryhtiöt tarjoavat asiakkailleen mahdollisuutta muuttaa varaus toiseen ajankohtaan vuoden 2020 aikana, jotkut myös vuodelle 2021.

Peruutustilanteissa monet charteroperaattorit soveltavat omia peruutusehtojaan, jotka olemme toimittaneet asiakkaille ennakkolaskun yhteydessä tai koronaviruksen johdosta käyttöönotettuja erityisehtoja.

Selvitämme tilanteen jokaisen varauksen osalta erikseen tarpeen mukaan.

Syksyn osalta on luonnollisesti erittäin vaikea arvioida vielä tässä vaiheessa, mikä tilanne tulee olemaan. Kaikki toki toivomme, että tautitilanne olisi silloin jo rahoittunut.

Uudet varaukset

Uusille varauksille charteroperaattorit tarjoavat poikkeuksellisesti joustavia maksuehtoja siten, että ennakkomaksun suuruus voi olla jopa vain 10% ja loppumaksu tarvitsee maksaa vasta aivan vuokrausjakson kynnyksellä. Myös erilaisia muita maksuvaihtoehtoja on olemassa, kuten porrastettu maksaminen.

23.3.2020