KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSET

Koronaviruksella ja sen aiheuttamalla tautiepidemialla oli ja on maailmanlaajuisia vaikutuksia, jotka kohdistuivat 

voimakkaasti paitsi päivittäiseen elämäämme, myös matkasuunnitelmiimme.

Hyviä uutisia!

Koronalla oli vaikutuksia erityisesti huhti- toukokuun venevarauksiin, tällä hetkellä tilanne on kuitenkin normalisoitumassa ja useimmissa Välimeren suosikkikohteissa on purjehdussesonki käynnissä tai käynnistymässä.

Kroatia

Kroatia avasi rajansa charterveneilijöille 15.5., siitä alkaen on maahan voinut saapua ja charterpurjehduksille lähteä vapaasti.

Karanteenia ei vaadita ja vesialueilla saa vapaasti purjehtia. Myös palvelupisteitä, ravintoloita ja kauppoja, on hyvin auki.

Esteitä lomapurjehdusten toteuttamiselle ei ole.

Tautitilanne ei Kroatiassa missään vaiheessa kehittynyt pahaksi ja maa on pärjännyt koronan vastaisessa taistelussa hyvin. 

Kreikka

Kreikassa veneilyä koskevien rajoitusten purkaminen alkoi jo 25.5. Karanteenivaatimukset poistuivat suomalaisten osalta 15.6.,  samana päivänä käynnistyivät kansainväliset lennot Ateenaan/ Ateenasta, 1.7. alkaen myös muille lentokentille.

Esteitä lomapurjehdusten toteuttamiselle ei ole.

Myös Kreikassa tautitilannne pysyi hyvin kontrollissa koko pandemian ajan.

 

Myös Italia ja Turkki ovat käynnistämässä purjehdussesonkia.

Eritystoimenpiteitä toteutetaan

Jotta taudin leviäminen saadaan edelleen pysymään kurissa ja asiakasturvallisuus korkealla tasolla, ovat charteroperaattorit ovat lisäksi toteuttaneet ja toteuttavat erilaisia turvallisuutta parantavia toimenpiteitä. Näitä ovat mm, ekstrasiivoukset, sosiaalisen etäisyyden pitäminen check-innin ja palvelutilanteiden yhteydessä jne.

 

Toimenpiteet vaihtelevat operaattorikohtaisesti. 

Voimassaolevat varaukset 

Koska viranomaisten asettamia pakottavia karentiini- tai muita rajoituksia ei ole, ei myöskään ole esteitä purjehdusten ja varausten toteuttamiselle suunnitellusti. 

Mikäli tilanne muuttuu esim. viranomaismääräysten tai muun vastaavn syyn johdosta, reagoimme siihen luonnollisesti välittömästi.

Uudet varaukset

Uusille varauksille charteroperaattorit tarjoavat poikkeuksellisesti joustavia maksuehtoja siten, että ennakkomaksun suuruus voi olla jopa vain 20% ja loppumaksu maksetaan vasta aivan vuokrausjakson kynnyksellä. Myös erilaisia muita maksuvaihtoehtoja on olemassa, kuten porrastettu maksaminen.

Viimeisin päivitys 16.6.2020

23.3.2020