CHARTERVEEEN VARAAMINEN KORONA-AIKAAN

Koronaviruksella ja sen aiheuttamalla pandemialla oli ja on edelleen maailmanlaajuisia vaikutuksia, jotka kohdistuivat voimakkaasti paitsi päivittäiseen elämäämme, myös matkasuunnitelmiimme.

Koronalla oli luonnollisesti vaikutuksia myös kesän 2020 purjehdussesonkiin.

 

Yhdessä charteryhtiöden kanssa pyrimme olemaan tilanteen tasalla ja reagoimaan nopeasti. Kun asiakkaat halusivat tehdä muutoksia varauksiinsa, ne pystyttiin tekemään varsin joustavasti ja asiakaslähtöisesti. Niin asiakkaat, kuin yhteistyökumppanimmekin ymmärsivät tilanteen vakavuuden ja yhteistyössä löydettiin hyvät ratkaisut jokaiselle asiakastilanteeseen.

Marraskuun 2020 olimme lopulla yhteydessä n. 50 alan toimijaan pääasiassa Välimeren alueelta. Päivitimme tietomme heidän kanssaan tulevasta kaudesta ja samalla päivitimme "tilannekuvan" ao. maiden osalta.

Charteryhtiöt ovat selvinneet tilanteesta suhteellisen hyvin ja valmistautuminen kauteen 2021 on täydessä vauhdissa.

Suosikkikohteissa kausi toteutui

Koronasta huolimatta suosikkikohteissa Kroatiassa ja Kreikassa (ja monessa muussakin kohteessa) sesonki pyrittiin toteuttamaan kesästä lähtien mahdollisimman normaalisti. Onhan vene aika lailla "virus free zone" ja kun pääosin syödään terasseilla ja veneessä, on turvallisuus suht´ korkealla tasolla. Elokuun puolivälistä lokakuulle kaudi toteutuikin yllättävänkin hyvin.

Valitettavasti kuitenkin lentoyhtiöt peruuttivat paljon lentojaan, joka vaikeutti Suomesta lähdettäessä tilannetta huomattavasti.

Suomalainen välittäjä oli ja on asiakkaan etu

 

Uskomme, että asiakkaamme olivat tyytyväisiä, kun hoidimme heidän puolestaan kaikki välillä vähän hankalatkin tilanteet charteryhtiöiden kanssa. Tilanne keväällä oli välillä varsin sekava, kun rajoja suljettiin, avattiin ja sääntöjä tulkittiin suuntaan jos toiseen.

Pidimme aktiivisesti yhteyttä niin asiakkaisiimme kuin charteryhtiöihinkin. Pyrimme ennakomaan tilanteet ja reagoimaan ajoissa.

Suomalainen välittäjä on jatkossakin asiakkaan etu. Olemme selvillä charteyhtiöiden toimintaperiaatteista ja meillä on suorat sekä henkilökohtaiset yhteydet yhteistyökumppaneihimme. Korona osoitti, kuinka nopeasti voimmekaan joutua yllätetyiksi, silloin asiantuntija-apu on arvossaan.

Erityistoimenpiteitä toteutettiin ja toteutetaan

Charteroperaattorit toteuttivat kauden 2020 erilaisia turvallisuutta parantavia toimenpiteitä. Näitä olivat mm, ekstrasiivoukset, sosiaalisen etäisyyden pitäminen check-innin ja palvelutilanteiden yhteydessä sekä monet muut jo kaikille tutuksi tulleet toimenpiteet.

Kun olimme yhteydessä cahrteyhtiöihin marraskuussa huomaismme, että toimenpiteitä on tulossa myös kaudelle 2021 ja mm. sähköisiä palveluita kehitetään, jotta sosiaalista etäisyyttä voidaan paremmin pitää.

Kautta 2021 odotellessa

Toivomme ja uskomme luonnollisesti kaikki, että ensi vuonna päästäisiin enemmän tai vähemmän normaaliin tilanteeseen. Veneet ovat varattavissa ja kaikki charteroperaattorit ovat innolla suunnittelemassa tulevaa sesonkia.

Ennakkotiedot rokotuksista luovat myönteisiä odotuksia.

Katso myös blogikirjoituksemme, siinä mm. infoa uusista asiakasystävällisistä maksu- ja peruutusehdoista.

26.11.2020