KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSET

Koronaviruksella ja sen aiheuttamalla tautiepidemialla on maailmanlaajuisia vaikutuksia, jotka kohdistuvat

voimakkaasti paitsi päivittäiseen elämäämme, myös matkasuunnitelmiimme.

Olemme vilpittömästi pahoillamme tilanteen aiheuttamasta epämukavuudesta. Seuraamme osaltamme tilannetta tarkasti ja autamme asiakkaitamme käytettävissä olevien mahdollisuuksien puitteissa. 

Tällä hetkellä vaikutukset ovat kohdistuneet erityisesti touko-kesäkuun venevarauksiin.

Hyviä uutisia!

 

Kroatia on avannut rajansa charterveneilijöille! 15.5. alkaen on maahan voinut saapua ja charterpurjehduksille lähteä vapaasti.

 

Karanteenia ei vaadita ja vesialueilla saa vapaasti purjehtia. Myös palvelupisteitä, ravintoloita ja kauppoja, on hyvin auki.

Varotoimia, sosiaalista etäsyyttä ja hygieniatoimenpiteitä kuitenkin suositellaan ja toteutetaan. Charteryhtiöt ovat myös panostaneet veneiden entistä tarkempaan siivoukseen ja desinfiointitoimenpiteisiin. 

 

Tautitilanne ei Kroatiassa missään vaiheessa kehittynyt pahaksi ja maa on pärjännyt koronan vastaisessa taistelussa hyvin. 

Kreikassa veneilyä koskevat rajoitukset poistuvat 25.5.. Karanteenivaatimukset ovat poistumassa suomalaisten osalta ennakkotietojen mukaan heinäkuun alussa. 15.6. alkaen käynnistyvät Ateenaan/ Ateenasta kansainväliset lennot.

Myös Kreikassa tautilannne pysyi hyvin kontrollissa koko pandemian ajan.

Vanhat varaukset 

Charteroperaattorit pyrkivät kaikin keinoin siihen, että asiakkaat voisivat toteuttaa purjehduslomansa. Jos kuitenkin 

"rajat ovat kiinni" tai charterpurjehduksien toteuttaminen viranomaisten antamien määräysten johdosta on ylitsepääsemätöntä, on tavoitteena löytää korvaava ratkaisu.

Ensisijaisesti useimmat charteryhtiöt tarjoavat asiakkailleen mahdollisuutta muuttaa varaus toiseen ajankohtaan vuoden 2020 aikana tai, jos se on mahdotonta, vuodelle 2021.

Mikäli uuden ajankohdan päättäminen ei tässä vaiheessa ole mahdollista, voi ajankohdan jättää vielä avoimeksi.

Asiakkaan peruuttaessa varauksen, charteroperaattorit soveltavat omia peruutusehtojaan, jotka olemme toimittaneet asiakkaille ennakkolaskun yhteydessä tai koronaviruksen johdosta käyttöönotettuja erityisehtoja.

Selvitämme tilanteen ja vaihtoehdot jokaisen varauksen osalta erikseen.

Uudet varaukset

Uusille varauksille charteroperaattorit tarjoavat poikkeuksellisesti joustavia maksuehtoja siten, että ennakkomaksun suuruus voi olla jopa vain 20% ja loppumaksu maksetaan vasta aivan vuokrausjakson kynnyksellä. Myös erilaisia muita maksuvaihtoehtoja on olemassa, kuten porrastettu maksaminen.

Viimeisin päivitys 22.5.2020

23.3.2020