KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSET

Koronaviruksella ja sen aiheuttamalla tautiepidemialla oli ja on edelleen maailmanlaajuisia vaikutuksia, jotka kohdistuivat voimakkaasti paitsi päivittäiseen elämäämme, myös matkasuunnitelmiimme.

Koronalla oli luonnollisesti vaikutuksia myös kesän 2020 purjehdussesonkiin. Charteryhtiöt olivat kuitenkin tilanteen tasalla ja reagoivat nopeasti. Siltä osin kun asiakkaat halusivat tehdä muutoksia varauksiinsa, ne pystyttiinkin tekemään varsin joustavasti ja asiakaslähtöisesti. Niin asiakkaat, kuin yhteistyökumppanimmekin ymmärsivät tilanteen vakavuuden ja yhteistyössä löydettiin hyvät ratkaisut jokaiselle asiakastilanteeseen.

Suosikkikohteissa kausi toteutui

Koronasta huolimatta suosikkikohteissa Kroatiassa ja Kreikassa (ja monessa muussakin kohteessa) sesonki pyrittiin toteuttamaan alkukesästä lähtien mahdollisimman normaalisti. Onhan vene aika lailla "virus free zone" ja kun pääosin syödään terasseilla ja veneessä, on turvallisuus suht´ korkealla tasolla.

Valitettavasti kuitenkin lentoyhtiöt peruuttivat paljon lentojaan, joka vaikeutti Suomesta lähdettäessä tilannetta huomattavasti.

Charteryhtiöt näyttävät kuitenkin selviytyneen pandemiasta ja sen seurannaisvaikutuksista varsin hyvin.

Suomalainen välittäjä on asiakkaan etu

 

Uskomme, että asiakkaamme olivat tyytyväisiä, kun hoidimme heidän puolestaan kaikki välillä vähän hankalatkin tilanteet charteryhtiöiden kanssa. Tilanne keväällä oli välillä varsin sekava, kun rajoja suljettiin, avattiin ja sääntöjä tulkittiin suuntaan jos toiseen.

Suomalainen välittäjä on jatkossa asiakkaan etu. Korona osoitti, kuinka nopeasti voimmekaan joutua yllätetyiksi.

Eritystoimenpiteitä toteutettiin ja toteutetaan

Charteroperaattorit toteuttivat kauden erilaisia turvallisuutta parantavia toimenpiteitä. Näitä olivat mm, ekstrasiivoukset, sosiaalisen etäisyyden pitäminen check-innin ja palvelutilanteiden yhteydessä sekä monet muut jo kaikille tutuksi tulleet toimenpiteet.

Kautta 2021 odotellessa

Toivomme ja uskomme luonnollisesti kaikki, että ensi vuonna päästäisiin enemmän tai vähemmän normaaliin tilanteeseen. Veneet ovat varattavissa ja kaikki charteroperaattorit ovat innolla suunnittelemassa tulevaa sesonkia.

Ennakkotiedot rokotuksista luovat myönteisiä odotuksia.

Katso lisää blogistamme.

26.11.2020