KOHTEET

Kroatia

Kroatia, purjehduslomailun ehdottomasti suosituin kohde. Eikä ihme, maan rannikolla ja saaristossa on loputon määrä mielenkiintoisia käyntikohteita; saaria, luonnonsatamia, pikkukyliä ja kaupunkeja.

 

Kroatiassa on yli 1000 saarta  (1244 saarta, luotoa ja karikkoa, jos tarkkoja ollaan), Saarista vain vajaa 50 on asuttuja. Charterveneitä on kaikissa rannikon kohteissa etelästä pohjoiseen yhteensä yhteensä liki 3.400., jotka kaikki ovat Mizzenin kautta varattavissa. Kroatiassa purjehduslomailun palvelut ovat korkeatasoisia.

Suomesta on hyvät yhteydet Kroatian tärkeimpiin kohteisiin Splitin ja Dubrovnikin seudulla.

>>katso lisää Kroatiasta

Kreikka

Kreikasta se kaikki alkoi... Kerrotaan, että Välimeren charterveneilyn syntysanat lausuttiin Kreikassa Joonian merellä, kun ryhmä innokkaita englantilaisia ryhtyi järjestämään sinne purjehdusmatkoja muutama vuosikymmen sitten.

 

Ei mikään ihme, vaikka tuo pitäisi paikkansa. Kreikassa on viisi erilaista purjehdusaluetta, joilla kaikilla on omat piirteensä. Rantaviivaa on 13.500 km, saaria yli 2.000 ja aurinkoisia päiviä vuodessa on yli 250.  Kreikassa on n. 2.500 chartervenettä, jotka kaikki ovat Mizzenin kautta varattavissa.

Suomesta on hyvä yhteydet Ateenaan, josta voi edelleen lähteä purjehtimaan Kykladeille itään tai Saronin lahdelle länteen. Myös muihin kohteisiin on löydettävissä yhteyksiä.

Italia

Tarvitaanko syitä, miksi lähteä purjehtimaan Italiaan? Ehdottomasti monimuotoinen purjehduskohde, eikä vain purjehdus, historia, luonto ja ruoka. Pakko kokea!

Italiassa purjehditaan pääasiassa sen läntisillä merialueilla. Purjehdusalueita on  Sardiniassa, Sisiliassa ja  manner-Italian eri kohteissa.

Katso >>tästä kartta Italian purjehdusalueista.

Turkki

Turkin purjehdusalueet

Turkissa purjehditaan pääasiassa läntisillä ja Lounaisilla vesillä, Aegeanmerellä.

Izmirin alue -Aeolian rannikko

Izmirin alue (mm Izmir, Cesme, Kusadasi) tarjoaa saaria ja rannikon suojaisia lahtia, lähdet sitten alueen pohjois- tai eteläpuolelle. Fantastinen Izmirin kaupunki tarjoaa jo itsessään elämyksiä mm. Izmirin kellotorni ja Ataturkin museo. Historiaa tulvillaan oleva kaupunki. Izmirin alueelta on kahden viikon purjehduksella mahdollista käväistä Bodrumissa saakka. 

Euroopasta on lentoja Izmirin lentokentälle. Tarkista Suomen lennot. 

Bodrum, Carianin rannikko

Bodrumin alue sijaitsee keskeisellä Välimerellä ja Turkin lounaisrannikon Aegeanmeren alueella. Alue on ihanteellinen pienine saarineen ja lahtineen, joissa voi nauttia uimisesta ja snorklaamisesta kristallin kirkkaissa vesissä ja yöpyä suojaisissa marinoissa tai ankkurilahdissa. Alueella on kauniita pikkukaupunkeja vuoristoisen ja puiden peittämän rannikon suojassa. 
Bodrum itsessään on iso kaupunki, jossa on myös Unescon maailmanperintökohde, historiallinen linna. Bodrumin alueella on myös muita antiikin kaupunkeja mm. Cnidus, Yedi Alalari, English Harbour, Akbuk ja Cokertme. Nämä kaikki kohteet voi halutessaan valita reitin varrelle. Alue tarjoaa siis monenlaisia elämyksiä.

Bodrumin lentokentälle on lentoja sesongilla ympäri Eurooppaa. Kannattaa tarkistaa Suomen lennot Bodrumiin. Lentokentältä marinaan on noin tunnin taksimatka

Marmaris, Carianin rannikko

Marmariksen alue sijaitsee Turkin Rivieralla. Alue on maailmankuulu purjehdus- ja sukellusalueena kauniine kylineen ja uimarantoineen. Täälläkin on myös paljon historiallisia nähtävyyksiä. Käymisen arvoisia kohteita ovat mm. Serge Limani, Sogut, Selimiye, Dirsek Bay ja Loryma. Alue tarjoaa sukelluskohteita, uintia, ihania lahtia, antiikin kaupunkeja ja perinteistä turkkilaista kulttuuria unohtamatta turkkilaisista ruokaherkkuja.

Marmarikseen pääsee lentämällä esim. Dalamanin lentokentälle Gocekiin. Sieltä on n 100 km taksi tai bussimatka alueen marinoihin. Tarkista Suomen lennot. 

Lycianin rannikko, Gocek ja Fethiye

Lycianin rannikko tarjoaa upeita maisemia, suojaisia lahtia, turkoosia merta ja ihania hiekkarantoja. Alue on kuuluisa herkullista ruoista, joita tarjoilevat paikalliset, lukuisat perheravintolat. Sopivia Marinoita aloittaa purjehdus on mm. Gocekissa ja Fethiyessä. 

Dalamanin lentokentältä on vain puolen tunnin taksimatka purjehdusalueelle.