PURJEHDUSKOHTEET

Välimeri


Välimerellä Kroatia, Kreikka, Italia ja Turkki ovat suosituimpia purjehduskohteita. Niistä jokaisesta tässä hieman laajempi esittely.

Alueella on kuitenkin myös muita suosittuja kohteita, joihin välitämme charterveneitä, kuten:

  • Montenegro ja siellä erityisesti Kotorin lahti, lue enemmän purjehduksesta Montenegrossa blogistamme

  • Baleaarien saariryhmä Välimeren länsiosassa, Ibiza, Mallorca ja Menorca

  • Costa Bravan rannikko Espanjan koilliskulmassa Barcelonasta pohjois-koilliseen

  • Contevedra/ Corunan alue Espanjan luoteiskulmassa

  • Algarven alue Portugalin lounaiskulmassa

  • Kanarian saaret

  • Azorit

  • Madeira

Karibia

 

Karibia on varsinkin suosittu talvikohde. Myös Thaimaassa Siamin lahti on suosittu talvikohde.​

KROATIA

Kroatia, purjehduslomailun ehdottomasti suosituin kohde. Eikä ihme, maan rannikolla ja saaristossa on loputon määrä mielenkiintoisia käyntikohteita; saaria, luonnonsatamia, pikkukyliä ja kaupunkeja.

 

Kroatiassa on yli 1000 saarta  (1244 saarta, luotoa ja karikkoa, jos tarkkoja ollaan), Saarista vain vajaa 50 on asuttuja. Charterveneitä on kaikissa rannikon kohteissa etelästä pohjoiseen yhteensä yli 3.000, jotka kaikki ovat Mizzenin kautta varattavissa. Kroatiassa purjehduslomailun palvelut ovat korkeatasoisia.

Suomesta on hyvät yhteydet erityisesti Kroatian tärkeimmille purjehdusalueille Splitin ja Dubrovnikin seudulle.

KREIKKA

Kreikasta se kaikki alkoi... Kerrotaan, että Välimeren charterveneilyn syntysanat lausuttiin Kreikassa Joonian merellä, kun ryhmä innokkaita englantilaisia ryhtyi järjestämään sinne purjehdusmatkoja muutama vuosikymmen sitten.

 

Kreikassa on viisi erilaista purjehdusaluetta, joilla kaikilla on omat piirteensä. Rantaviivaa on 13.500 km, saaria yli 2.000 ja aurinkoisia päiviä vuodessa on yli 250.  Kreikassa on n. 2.500 chartervenettä, jotka kaikki ovat Mizzenin kautta varattavissa.

Suomesta on hyvä yhteydet Ateenaan, josta voi edelleen lähteä purjehtimaan Kykladeille itään tai Saronin lahdelle länteen. Myös muihin kohteisiin on löydettävissä yhteyksiä.

ITALIA

Tarvitaanko syitä, miksi lähteä purjehtimaan Italiaan? Ehdottomasti monimuotoinen purjehduskohde, eikä vain purjehdus, historia, luonto ja ruoka. Pakko kokea!

Italiassa purjehditaan pääasiassa sen läntisillä merialueilla. Purjehdusalueita on  Sardiniassa, Sisiliassa ja  manner-Italiassa sen länsirannikon eri kohteissa.

TURKKI

Turkki on merellinen niemimaa, jota ympäröi kolme merta; Mustameri, Aigeian meri ja Välimeri. Yli 500 saarta ja luotoa, Turkki on aivan turhaan jäänyt muiden purjehduskohteiden varjoon. Kaiken lisäksi sesonki Turkissa kestää paljon pidemmälle kuin muissa Välimeren kohteissa, lokakuu on mainiota aikaa ja marraskuussakin vielä purjehditaan.

 

Turkki on meille suomalaisille tuttu kohde, uuden näkökulman siihen voi ottaa purjehtimalla.

KARIBIA

Karibia, tai Länsi-Intia, kuten sitä myös kutsutaan, on Pohjois- ja Etelä-Amerikan välissä sijaitseva laaja saariryhmä. Yksi maailman suosituimmista purjehduskohteista.

 

Karibia on suosittu kohde erityisesti talvikuukausina. Purjehdussesonki alkaa hurrikaanikauden jälkeen loka- marraskuussa ja jatkuu aina touko-kesäkuulle ja kesään. Vuodenvaihde, erityisesti uusi vuosi, on suosittua aikaa. Silloin ja alkuvuodesta myös puhaltavat parhaat pasaatituulet. Alkuvuotta ja ja kevättalvea voi suositella.