top of page

PURJEHDUSKOHTEET

Paljon mielenkiintoisia purjehduskohteita

Purjehduskohteet

Välimerellä Kroatia, Kreikka, Italia ja Turkki ovat suosituimpia purjehduskohteita.

Alueella on kuitenkin myös muita suosittuja kohteita, joihin kaikkiin välitämme charterveneitä:

  • Montenegro ja siellä erityisesti Kotorin lahti, lue enemmän purjehduksesta Montenegrossa blogistamme

  • Baleaarien saariryhmä Välimeren länsiosassa, Ibiza, Mallorca ja Menorca

  • Costa Bravan rannikko Espanjan koilliskulmassa Barcelonasta pohjois-koilliseen

  • Contevedra/ Corunan alue Espanjan luoteiskulmassa

  • Algarven alue Portugalin lounaiskulmassa

  • Kanarian saaret

  • Azorit

  • Madeira

Kroatia
Kalastusvene.jpg

KROATIA

Croatia, made for sailing

Kroatia, purjehduslomailun ehdottomasti suosituin kohde. Eikä ihme, maan rannikolla ja saaristossa on loputon määrä mielenkiintoisia käyntikohteita; saaria, luonnonsatamia, pikkukyliä ja kaupunkeja.

 

Kroatiassa on pitkästi yli 1.000 saarta  (1244 saarta, luotoa ja karikkoa, jos tarkkoja ollaan), Saarista vain vajaa 50 on asuttuja. Charterveneitä on kaikissa rannikon kohteissa etelästä pohjoiseen yhteensä yli 3.000, jotka kaikki ovat Mizzenin kautta varattavissa. Kroatiassa purjehduslomailun palvelut ovat korkeatasoisia.

Taverna.jpg

KREIKKA

Kahdentuhannen  saaren maa

Kreikasta se kaikki alkoi... Kerrotaan, että Välimeren charterveneilyn syntysanat lausuttiin Kreikassa Joonianmerellä, kun ryhmä innokkaita englantilaisia ryhtyi järjestämään sinne purjehdusmatkoja muutama vuosikymmen sitten.

 

Kreikassa on viisi erilaista purjehdusaluetta, joilla kaikilla on omat piirteensä. Rantaviivaa on 13.500 km, saaria yli 2.000 ja aurinkoisia päiviä vuodessa on yli 250.  Kreikassa on n. 2.500 chartervenettä, jotka kaikki ovat Mizzenin kautta varattavissa.

Italy_cagliari_small.jpg

ITALIA

Historian, hyvän ruuan ja viinin maa

Tarvitaanko syitä, miksi lähteä purjehtimaan Italiaan? Ehdottomasti monimuotoinen purjehduskohde, eikä vain purjehdus, historia, luonto ja ruoka. Pakko kokea!

Italiassa purjehditaan pääasiassa sen läntisillä merialueilla. Purjehdusalueita on  Sardiniassa, Sisiliassa ja  manner-Italiassa sen länsirannikon eri kohteissa.

Turkish_coffee.jpg

TURKKI

Idän eksotiikkaa

Turkki on merellinen niemimaa, jota ympäröi kolme merta; Mustameri, Aigeian meri ja Välimeri. Yli 500 saarta ja luotoa, Turkki on aivan turhaan jäänyt muiden purjehduskohteiden varjoon. Kaiken lisäksi sesonki Turkissa kestää paljon pidemmälle kuin muissa Välimeren kohteissa, lokakuu on mainiota aikaa ja marraskuussakin vielä purjehditaan.

 

Turkki on meille suomalaisille tuttu kohde, uuden näkökulman siihen voi ottaa purjehtimalla.

shutterstock_1039519720 (Large).jpg

KARIBIA

Talven unelmakohde

Karibia, tai Länsi-Intia, kuten sitä myös kutsutaan, on Pohjois- ja Etelä-Amerikan välissä sijaitseva laaja saariryhmä. Yksi maailman suosituimmista purjehduskohteista.

 

Karibia on suosittu kohde erityisesti talvikuukausina. Purjehdussesonki alkaa hurrikaanikauden jälkeen loka- marraskuussa ja jatkuu aina touko-kesäkuulle ja kesään.

 

Vuodenvaihde, erityisesti uusi vuosi, on suosittua aikaa. Silloin ja alkuvuodesta myös puhaltavat parhaat pasaatituulet. Alkuvuotta ja ja kevättalvea voi suositella.

Kreikka
Italia
Turkki
Karibia
bottom of page