top of page
Karibia.jpg

PURJEHDI KARIBIALLA

Brittiläiset neitsytsaaret

 

Karibian tunnetuin kohde lienee Brittiläiset neitsytsaaret,British Virgin Islands, BVI. BVI:llä jos missään, on paljon pieniä saaria ja erittäin lyhyet etäisyydet. Purjehdusreitin pystyy halutessaan suunnittelemaan niin, että päivämatkat eivät juurikaan ylitä 10 nm.

BVI on suosittu kohde, erityisesti joulu- tammikuussa. Alueella puhaltavat pasaatituulet antavat mukavasti vauhtia päivän purjehduksille, lämpö ja valkoisena hohtavat hiekkarannat sekä turkoosi meri ovat aluetta parhaimmillaan. Sukelteleminen kirkkaassa vedessä on huikaiseva elämys.

 

Purjehtimaan lähdetään alueen suurimman saaren Tortolan Road Townista tai Scrub Islandilta, jonne on lyhyt lauttamatka.

Charterveneitä on myös Yhdysvaltain neitsytsaarien puolella, mutta ei samassa määrin kuin BVI:n puolella.

Kun etsit lentoyhteyksiä, kannattaa tarkastaa myös vaihtoehtona lentäminen Yhdysvaltain neitsytsaarille tai Miamiin ja sieltä eteenpäin. Yhdysvaltain neitsytsaarilta on hyvät lauttayhteydet BVI:lle.

Martinique

 

Martinique Karibian itäreunalla, on suuri saari, jonka pituus on n. 36 nm. Marinique on ranskalaista Karibiaa, onhan sillä pitkä historia Ranskan merentakaisena departementtina.

 

Purjehduslomalla Martiniquella voit kokea etelärannikon valkoiset hiekkarannat ja pohjoisen tummat santarannat, kalastajakyliä, sademetsää ja vuorenhuippuja. Saaren pääkaupungissa kohtaat sen pitkän historian, mutta myös korkealuokkaisia ravintoloita, kulttuuria ja museoita.. 

Saarella purjehditaan paljolti sen länsipuolen kohteissa, esimerkiksi Grand Anse D’Arlet, Fort de France, Saint Pierre, Anse du Ceron, Marina Pointe du Bout ja Sainte-Anne. Mutta voit aivan hyvin purjehtia myös etelään St. Lucian saarelle.


Paljon käytetty vaihtoehto on purjehtia yhdensuuntaisesti (oneway) Grenadalle (Martinique- St. Lucia- St. Vincent, Bequia, Mustique, Tobago Cays, Petit Martinique, Union Island, Carriacou ja Grenada). Aikaa on kuitenkin syytä varata vähintäin n. 10 päivää, jotta ehtii nauttimaan rauhassa. Matkaakin on, koska Mariniquen eteläkärjestä Grenadalle on linnuntietä n. 150 nm. Purjehduksen voi tehdä toisinkin päin. Hyvä kuitenkin huomioida, että vallitseva tuuli on kaakosta.

Lähtösatamana Le Marinin marina saaren eteläpäässä. Lennot Martinique Aimé Césaire International Airport (Apt Fort-de-France). Martiniquelle on hyvin ja kohtuuhintaisiakin lentoja.

St. Lucia

 

Myös St. Lucialla, Martiniquen eteläpuolella, on charterveneitä. Siitä voi samalla tavalla mennä suuntaan jos toiseen, suosittua on tehdä viikon reissu etelään St. Vincent ja Grenadiineille tai Martiniquelle ja takaisin. Myös oneway Grenadiineille (n. 10 pv) on vaihtoehto. 

 

Antigua ja Guadaloupe

 

Antiguan saari on pohjoisin Leeward saarten suurin saari Karibian koillisnurkassa. Antigualla purjehditaan yleensä saaren ympäri, koska sen läheisyydessä ei ole merkittävä saaristoa. Saaren rannikko on erittäin rikkonainen, siksi siellä onkin valtava määrä toinen toistaan hienompia hiekkarantoja, 365 kpl, yksi jokaiselle vuoden päivälle.

 

Myös Guadaloupella on hyvä kohde lomapurjehduksille. Tämä suuri perhosenmuotoinen saari sijaitsee Antigualta etelään.

St. Martin

 

St. Martin lähisaarineen on Puerto Ricon itäpuolella ja koostuu harvoista suuremmista saarista, St. Martinin lisäksi Anguillasta ja Gustaviasta. Näiden kolmen saaren puitteissa saa hyvin tehtyä mielenkiintoisen viikon lomapurjehduksen.

Ota yhteyttä, niin etsimme sinulle vuokraveneen Karibialta. MIZZENillä on purjeveneitä ja katamaraaneja kaikissa alueen kohteissa, kipparoi itse, tai ota vuokrakippari.

bottom of page