CHARTERVENEET

Venevuokrauksessa olevat veneet (purjeveneet, katamaraanit ja moottoriveneet) ovat hyvin varusteltuja eurooppalaisia ja kansainvälisiä laatumerkkejä. Valittavana on niin uusia, kuin useamman vuodenkin ikäisiä veneitä.

Yleisimmät venemerkit ovat Beneteau, Jeanneau ja Bavaria. Myös Hanse, Dufour ja Elan ovat varsin tavallisia.

 

Vuokraveneitä on kaikissa kokoluokissa alkaen 30´, suurimmat n. 60´. Hyttien lukumäärä luonnollisesti vaihtelee 2:sta hytistä viiteen hyttiin. Joissakin isoimmissa vuokraveneissä on lisäksi keulassa ns. kipparin hytti, joka on pieni ja suhteellisen vaatimaton. Kaikissa vuokraveneissä voi myös salonkia käyttää yöpymiseen, vuodekapasiteetti ilmoitetaankin yleensä hytit+ salonki (esim. 6+2 vuodetta).

 

Pääosa veneistä on cruising-tyyppisiä. Myös racing-kategorian veneitä on saatavilla, esim. X-yachts. 

 

Purjeveneiden lisäksi on valikomassamme on Fountain Pajot ja Lagoon ym. katamaraaneja sekä moottoriveneitä ja jahteja eri kokoluokissa. Välitämme myös guletteja, risteilyaluksia ja jokiveneitä esim. Hollannista.

Kaikki veneet ovat vakuutettuja ja rekisteröityjä paikallisen lainsäädännön mukaan charterkäyttöön. Välityksessämme on vain ammattimaisesti toimivien yritysten veneitä.

Veneiden turvallisuusvarustus

Charterkäyttöön rekisteröidyissä veneissä on asianmukaiset turvavälineet; pelastusliivit, ensiapupakkaus, palosammutin, työkalut jne. Kaikissa veneissä on aina kumivene ja usein isommissa veneissä myös pelastustuslautta. Paikallisia eroja on, esim. Kreikassa EPIRB on pakollinen varuste.

 

Kokemuksemme mukaan veneiden varustus vastaa enemmän kuin hyvin suomalaisten huviveneiden katsastusvarustusta.

 

Aina kattava perusvarustus

 

Kaikissa charterveneissä on aina kattava perusvarustus. Perusnavigointivälineet (mm. ao. purjehdusalueen merikartat ja satamakirja, VHF-puhelin, karttaplotteri ym.). 

Myös jääkaappi, liesi, keittiötarvikkeet ja astiasto, kuten myös liinavaatteet (lakanat, tyynyliinat ja pienet pyyhkeet) kuuluvat standardivarustukseen.

 

Kumivene on aina vakiovarusteena, pelastuslautta on vain harvoissa veneissä. Kumiveneeseen saa perämoottorin lisäpalveluna.

Purjeina keulassa rulla, isopurjeena ns. vakio isopurje, latoitettu tai rullapurje. Joissakin veneissä on itsejalustava fokka. Veneiden keulapurje on aika maltillisesti mitoitettu, se on useimmiten 100% tai hieman sen yli. Lisävarusteena joihinkin veneisiin on saatavilla genaakkeri tai blister.

Yleisenä suuntauksena on, että uudemmissa veneissä on suurelta osin rullapurjeet.

 

Jos haluat veneen, jossa on keulapotkuri, ilmoita siitä varausvaiheessa. Varsinkaan pienemmissä ja vanhemmissa venessä sitä ei välttämättä ole. Jos olet purjehtimassa aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä, harkitse venettä, jossa on lämmitin.

Yksityiskohtana on hyvä huomioida, että veneissä, joissa on useampi wc, septitankki on käytännössä usein vain yhdessä wc:ssä. Imutyhjennysjärjestelmiä ei Välimerellä ole käytössä. Joissakin pienemmissä ja vanhemmissa veneissä septiä ei ole lainkaan.

Laaja valikoima lisäpalveluita

Hyvä perusvarustelun lisäksi veneisiin on saatavilla paljon lisäpalveluita.

On hyvä huomioida, että jokainen vene on jossain määrin oma yksilönsä. Varustus, laitteiden sijoittelu ja pienemmät yksityiskohdat saattavat vaihdella.

Vene-esittelyiden yhteydessä olevat kuvat ovat usein veneen valmistajan mainoskuvia. Vuokrattavat charterveneet saattavatkin yksityiskohdiltaan erota kuvien veneistä. Jos joku yksityiskohta on sinulle tärkeä, varmista meiltä, että se on niin kuin haluat.