CHARTERVENEEN VAKUUTUKSET

Kaikki veneet ovat vakuutettuja. Vakuutuksissa on omavastuu (security deposit), joka on tyypillisesti 1.000 e- 3.000 e riippuen vuokraveneen koosta, iästä ja tyypistä.

Omavastuun määrän ilmoitamme tarjouksissa ja ennakkolaskulla.

Omavastuuosuudesta vuokralleottaja (asiakas) antaa charteryhtiölle luovutuksen yhteydessä vakuuden esim. luottokortilla.

 

Omavastuu on mahdollista poistaa/ minimoida ns. deposit insurance- / damage waiver- menettelyllä (lisämaksu) tai erillisellä vakuutusyhtiön myöntämällä vakuutuksella.

Deposit insurancen/ damage waiverin saa yleensä charteryhtiöltä lisäpalveluna. Mikäli sitä ei ole tarjolla, voit ottaa erillisen vakuutuksen venevakuutuksiin erikoistuneelta vakuutusyhtiöltä. Vaihtoehtoina esim. EIS, European Insurance Services yhtiö, jolla on tuote Deposit Insurance for Chartered Yachts tai Pantaenius, jolla on tuote nimeltään Bond Insurance Plus***.

Charteryhtiöltä otetun vakuutuksen korvauskäytäntö eroaa vakuutusyhtiöltä otetusta vakuutuksesta.

 

Charteryhtiön vakuutuksessa vahingon sattuessa vahinko "kuitataan" ao. vakuutuksella, eikä muita toimenpiteitä yleensä tarvita. Huomautettakoon, että usein charteryhtiöiden vakuutuksiin jää pieni omavastuu deposit insurance- / damage waiver- menettelyssäkin, yleensä 10-20% alkuperäisen vakuutuksen arvosta.

Vakuutusyhtiön vakuutuksissa asiakas antaa normaaliin tapaan omavastuusta vakuuden charteryhtiölle. Vahinkotapauksessa vahingon määrä vähennetään omavastuusta maksimissaan sen määrään asti. Asiakas tekee sen jälkeen vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiölle joka tekee päätöksen korvauksesta. Näissä tapauksissa on syytä varmistua siitä, että charteryhtiöltä saadaan asianmukainen selvitys vahingoista ja niiden korjauskustannuksista vahinkoilmoitusta varten.

 

Suosittelemme jompaa kumpaa em. menettelyä. Kysy meiltä lisätietoja.

Tässä annetut tiedot perustuvat yleiseen käytäntöön. Tarkemmat ehdot ja menettelytavat kulloisenkin charteryhtiön ja/tai vakuutusyhtiön mukaan.