top of page

CHARTERVENEEN VARAAMINEN

Varaus ja maksaminen

Saatuamme sinulta vahvistuksen valitsemastasi charterveneestä, hoidamme asian eteenpäin.

Vuokraveneen maksaminen noudattaa alan yleisiä kansainvälisiä käytäntöjä: Vahvistettuasi varauksen, lähetämme sinulle laskun ennakkomaksusta, vuokrausehdot ja muuta tietoa. Maksut välitämme edelleen charteryhtiölle.

 

Ennakkomaksu on alan kansainvälisen käytännön mukaan 50% kokonaisvuokrasta ja erääntyy maksettavaksi muutaman päivän kuluttua varaamisesta.

 

Joskus charteryhtiöt soveltavat maksuehtoja, joissa maksu tapahtuu kolmessa erässä.

Ennakkomaksun maksaminen vahvistaa varauksen.

Laskun loppumaksusta lähetämme n. 6-8 viikkoa ennen vuokrausjakson alkua.

Vuokraveneen luovutus ja palautus (check-in/ check-out)

Chartervene luovutetaan yleensä vuokrausjakson ensimmäisenä lauantaina klo 17:00 alkaen (usein jo aiemmin).

 

Vuokra-aika päättyy yleensä viimeisenä lauantaina yleensä klo 9:00.

 

Vuokravene palautetaan kuitenkin lähtösatamaan jo jakson viimeisenä perjantaina yleensä viimeistään klo 16:00 tai 17:00, jotta ns. lopputarkastus voidaan tehdä.

 

Varmista palautusaika vastaanottaessasi venettä.

Katso >>lisää

Venevuokrauksen asiakirjat

 

Kaikissa purjehduskohteissa charterveneen kipparilta vaaditaan pätevyys, jonka voi parhaiten osoittaa kansainvälisellä huviveneenkuljettajakirjalla ja VHF/SRC-todistuksella. Siksi pyydämmekin näistä ennakkolaskun yhteydessä kopion.

Hyvä huomioida, että Kreikassa vaaditaan charterveneisiin myös varakippari.  Jos varakipparilta kuitenkin puuttuu huviveneenkuljettajakirja, ei se muodostu esteeksi, joku miehistöstä nimetään varakippariksi ja hän antaa paikan päällä kirjallisen vakuutuksen osaamisestaan. Tarkoitukseen käytetään valmista viranomaislomaketta

Muutama viikkoa ennen lähtöä tai viimeistään loppulaskun yhteydessä pyydämme miehistöluettelon.

 

Miehistöluetteloon tarvitaan mm. miehistön jäsenten nimet, osoitteet, kansallisuudet, syntymäajat ja passin numerot. Luettelon toimitamme edelleen venevuokrausyritykselle.

Lisäpalvelut

 

Lisäpalvelut voit varata samalla kun charterveneen. Voit varata ne myös myöhemmin.

Kumiveneen perämoottori on tavallisin ja varsin käytännöllinen lisävaruste varsinkin, jos on tarkoitus viettää aikaa ankkurissa, miksei muutenkin.

Ns. paukkuliivit ovat usein saatavilla lisävarusteina, charterveneiden liivit ovat (oranssit) pelastusliivit. Genaakkerin/ blisterin saa vain joihinkin veneisiin lisävarusteena. Kylpypyyhkeet, SUP-lauta, sukellusvälineet ym. ovat myös suosittuja lisävarusteita.

 

Myös vuokrakipparin saat kauttamme, lisäksi voit vuokrata kokin tai emännän hoitamaan ruokahuoltoa.

Myös yksisuuntaisia (one-way) purjehduksia voi tehdä, myös niistä erillinen maksu. Tarkemmat tiedot tapauskohtaisesti.

Lisäpalvelut on hinnoiteltu erikseen ja maksat ne paikan päällä.​

Ohjattua omatoimimatkailua


Tavoitteenamme on tarjota sinulle mahdollisimman helppo, joustava ja turvallinen tapa venevuokraukseen ja unohtumattomalle purjehduslomalle lähtemiseen siinäkin tapauksessa, että olisit aivan ensikertalainen. Eikä vain helposti, vaan myös kustannustehokkaasti.

Konseptimme on ohjattua omatoimimatkailua, kuten purjehduslomailu yleensäkin on. Matkasi onnistuminen on meille tärkeää. Neuvomme, ohjaamme ja opastamme kaikissa purjehdukseesi liittyvissä asioissa tarpeen mukaan, saat myös halutessasi ehdotuksen reittisuunnitelmaksi. Hoidettavaksesi jäävät vain lentoliput ja muut matkajärjestelyt.

Lisää infoa » Usein kysytyt kysymykset

bottom of page