CHARTERVENEEN VARAAMINEN

Veneen varaaminen ja maksaminen

Saatuamme sinulta vahvistuksen valitsemastasi veneestä, hoidamme asian eteenpäin.

Vuokraveneen maksaminen noudattaa alan yleisiä kansainvälisiä käytäntöjä. Vahvistettuasi varauksen, lähetämme sinulle laskun ennakkomaksusta, vuokrausehdot ja muuta tietoa. Maksut välitämme edelleen charteryhtiölle.

 

Ennakkomaksu on alan kansainvälisen käytännön mukaan 50% kokonaisvuokrasta ja erääntyy maksettavaksi muutaman päivän kuluttua varaamisesta.

Ennakkomaksun maksaminen vahvistaa varauksen.

Laskun loppumaksusta lähetämme n. 8 viikkoa ennen vuokrausjakson alkua, viimeistään silloin tarvitsemme myös tiedot miehistöstä miehistöluetteloa varten.

Johtuen COVID-19 tilanteesta, ovat monet charteryhtiöt ottaneet käyttöön kolmen maksuerän mallin. Samasta syystä peruutusehtoihin on tehty asiakasystävällisiä muutoksia. 

Tarjoamme myös mahdollisuutta käyttää PayPal-palvelua, jolloin voit maksaa laskun Paypal-tililtäsi tai yleisimmillä luottokorteilla. Ilmoita meille, jos haluat käyttää Paypal-palvelua.

Vuokraveneen luovutus ja palautus (check-in/ check-out)

Chartervene luovutetaan yleensä vuokrausjakson ensimmäisenä lauantaina klo 17:00 alkaen (usein jo aiemmin).

 

Vuokra-aika päättyy yleensä viimeisenä lauantaina yleensä klo 9:00.

 

Vuokravene palautetaan kuitenkin lähtösatamaan jakson viimeisenä perjantaina yleensä viimeistään klo 16:00 tai 17:00, jotta ns. lopputarkastus voidaan tehdä.

 

Varmista palautusaika vastaanottaessasi venettä.

Venevuokrauksen asiakirjat

 

Useimmissa maissa veneen kipparia vaaditaan pätevyys. Siksi pyydämmekin ennakkolaskun yhteydessä kopion kipparin kansainvälisestä huviveneenkuljettajakirjasta ja VHF/SRC-todistuksesta.

Muutama viikkoa ennen lähtöä tai viimeistään loppulaskun yhteydessä pyydämme miehistöluettelon.

 

Miehistöluetteloon tarvitaan mm. miehistön jäsenten nimet, osoitteet, kansallisuudet, syntymäajat ja passin numerot. Luettelon toimitamme edelleen venevuokrausyritykselle.

Lisäpalvelut

 

Lisäpalvelut voit varata samalla kun veneen. Voit varata ne myös myöhemmin.

Kumiveneen perämoottori on tavallisin ja varsin käytännöllinen lisävaruste varsinkin, jos on tarkoitus viettää aikaa ankkurissa, miksei muutenkin.

Ns. paukkuliivit ovat usein saatavilla lisävarusteina, veneiden liivit ovat (oranssit) pelastusliivit. Genaakkerin/ blisterin saa vain joihinkin veneisiin lisävarusteena. Kylpypyyhkeet, SUP-lauta, sukellusvälineet ym. ovat myös suosittuja lisävarusteita.

 

Myös vuokrakipparin saat kauttamme, lisäksi voit vuokrata kokin tai emännän hoitamaan ruokahuoltoa.

Myös yksisuuntaisia (one-way) purjehduksia voi tehdä, myös niistä erillinen maksu. Tarkemmat tiedot tapauskohtaisesti.

Lisäpalvelut on hinnoiteltu erikseen ja maksat ne paikan päällä.​

Ohjattua omatoimimatkailua


Tavoitteenamme on tarjota sinulle mahdollisimman helppo, joustava ja turvallinen tapa venevuokraukseen ja unohtumattomalle purjehduslomalle lähtemiseen siinäkin tapauksessa, että olisit aivan ensikertalainen. Eikä vain helposti, vaan myös kustannustehokkaasti.

Konseptimme on ohjattua omatoimimatkailua, kuten purjehduslomailu yleensäkin on. Matkasi onnistuminen on meille tärkeää. Neuvomme, ohjaamme ja opastamme kaikissa purjehdukseesi liittyvissä asioissa tarpeen mukaan, saat myös halutessasi ehdotuksen reittisuunnitelmaksi. Hoidettavaksesi jäävät vain lentoliput ja muut matkajärjestelyt.

Lisää infoa » Usein kysytyt kysymykset