CHARTERVENEEN VASTAANOTTAMINEN (CHECK-IN) JA PALAUTTAMINEN (CHECK-OUT)

Check-in

 

Vakiokäytäntö kansainvälisessä charterveneiden vuokrauksessa on, että vene luovutetaan asiakkaalle vuokrausjakson ensimmäisenä päivänä (la) alkaen klo 17.00. Monesti veneen saa jo aiemmin, riippuen esim. siitä, onko se ollut edellisen viikon vuokrauksessa tai onko edellisen vuokrausviikon jäljiltä erityisiä korjaustarpeita jne. Myös sesongin ajankohta vaikuttaa.

Jos haluat saada veneen jo aiemmin, on lisäpalveluna saatavilla ns. early check-in.

Veneen luovutuksen yhteydessä vene tarkastetaan yhdessä vuokrausyhtiön edustajan kanssa. Tarkastuksesta tehdään asiakirja, jonka kumpikin osapuoli allekirjoittaa.

 

Check-innin yhteydessä asiakas myös antaa vakuuden veneen vakuutuksen omavastuusta (security deposit), maksaa siivous- ja huoltomaksun (transit log, end-cleaning, charter-pack tms., jos sitä ei ole maksettu etukäteen), tilaamansa lisäpalvelut ja turistiveron (Kroatia).

 

Myös vuokrasopimus allekirjoitetaan ja tarkastetaan, että sekä miehistöluettelo, että kipparin ja mahdollisen varakipparin (Kreikka) pätevyyskirjat tai vastaavat ovat kunnossa. Jos varakipparilla ei ole pätevyyskirjaa, antaa hän vakuutuksen osaamisestaan erillisellä lomakkeella, jonka saa charteryhtiöltä.

Check-out

 

Vene palautetaan "kotisatamaan" vuokrausjakson viimeistä edellisenä päivänä (viikkovuokrauksessa pe) yleensä klo 16.00- 18.00 mennessä. Näin siksi, että lopputarkastus ja varsinkin veneen pohjan sukellustarkastus ehditään tekemään päivänvalossa.

 

Check-outin yhteydessä myös "paperiasiat" hoidetaan kuntoon. Vene tarkastetaan vuokrausyhtiön edustajan kanssa ja mikäli kaikki on kunnossa, vakuutuksen omavastuun vakuus palautetaan.

 

Miehistö voi yöpyä veneessä pe-la välisen yön. Veneestä täytyy yleensä poistua viimeistään la-aamuna yleensä klo 9:00 mennessä.

 

Varmista tarkat ajat vuokrausyhtiöltä, koska niissä voi olla vaihtelua. Ns. one-way purjehduksissa palautuskäytäntö poikkeaa kohteesta riippuen aina vakiokäytännöstä.

 

Veneet vastaanotetaan ja palautetaan tankattuina. Polttoainekuluista vastaa asiakas. Varmista vuokrausyhtiöltä, missä voit veneen voi tankata.

Katso myös

Katso myös Usein kysytyt kysymykset FAQ