top of page
vecteezy_yacht-compass-close-up_837530_edited.jpg

CHARTERVENEEN VASTAANOTTAMINEN (CHECK-IN) JA PALAUTTAMINEN (CHECK-OUT)

Check-in

 

Vakiokäytäntö kansainvälisessä charterveneiden vuokrauksessa on, että vuokravene luovutetaan asiakkaalle vuokrausjakson ensimmäisenä päivänä (la) alkaen klo 17.00. Monesti vuokraveneen saa jo aiemmin, riippuen esim. siitä, onko se ollut edellisen viikon vuokrauksessa tai onko edellisen vuokrausviikon jäljiltä erityisiä korjaustarpeita jne. Myös sesongin ajankohta vaikuttaa.

Jos haluat saada vuokraveneen jo aiemmin, on lisäpalveluna saatavilla ns. early check-in.

Vuokraveneen luovutuksen yhteydessä vene tarkastetaan yhdessä vuokrausyhtiön edustajan kanssa. Tarkastuksesta tehdään asiakirja, jonka kumpikin osapuoli allekirjoittaa.

 

Check-innin yhteydessä asiakas myös antaa vakuuden vuokraveneen vakuutuksen omavastuusta (security deposit), maksaa siivous- ja huoltomaksun (transit log, end-cleaning, charter-pack tms., jos sitä ei ole maksettu etukäteen) ja tilaamansa lisäpalvelut ja turistiveron (Kroatia).

 

Myös vuokrasopimus allekirjoitetaan ja tarkastetaan, että sekä miehistöluettelo, että kipparin ja mahdollisen varakipparin (Kreikka) pätevyyskirjat tai vastaavat ovat kunnossa. Jos varakipparilla ei ole pätevyyskirjaa, antaa hän vakuutuksen osaamisestaan erillisellä lomakkeella, jonka saa charteryhtiöltä.

Check-out

 

Vuokravene palautetaan "kotisatamaan" vuokrausjakson viimeistä edellisenä päivänä (viikkovuokrauksessa pe) yleensä klo 16.00- 18.00 mennessä. Näin siksi, että lopputarkastus ja varsinkin vuokraveneen pohjan sukellustarkastus ehditään tekemään päivänvalossa.

 

Check-outin yhteydessä myös "paperiasiat" hoidetaan kuntoon. Vuokravene tarkastetaan vuokrausyhtiön edustajan kanssa ja mikäli kaikki on kunnossa, vakuutuksen omavastuun vakuus palautetaan.

 

Miehistö voi yöpyä veneessä pe-la välisen yön. Vuokraveneestä täytyy yleensä poistua viimeistään la-aamuna yleensä klo 9:00 mennessä.

 

Varmista tarkat ajat vuokrausyhtiöltä, koska niissä voi olla vaihtelua. Ns. one-way purjehduksissa palautuskäytäntö poikkeaa kohteesta riippuen aina vakiokäytännöstä.

 

Vuokraveneet vastaanotetaan ja palautetaan tankattuina. Polttoainekuluista vastaa asiakas. Varmista vuokrausyhtiöltä, missä voit vuokraveneen voi tankata.

Katso myös

Katso myös Usein kysytyt kysymykset FAQ

bottom of page